Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Minischengen på Balkan rykker landene tættere på EU

Seks lande på det vestlige Balkan har underskrevet to erklæringer, der bringer landene tættere på EU og giver håb om bedre økonomiske dage.

Corona rammer verden
Et lignende møde fandt sted i 2019, hvor repræsentanter fra de seks lande mødte op. Fra venstre den serbiske præsident Aleksandar Vucic, albaniens premiereminister Edi Rama, Nordmakedoniens premiereminister Zoran Zaev og Montenegros præsident Milo Djukanovic. Foto: Hektor Pustina

Bulgariens hovedstad, Sofia, lagde den 10. november grund til et topmøde for WB6. Der er hverken tale om et sportshold eller en popgruppe, men om Western Balkan six – landene Albanien, Bosnien-Hercegovina, Kosovo, Montenegro, Nordmakedonien og Serbien. Ledsaget af topembedsmænd fra EU skrev de seks landes ledere under på to erklæringer. Den ene erklæring skal etablere et regionalt indre marked de seks lande imellem. Den anden forpligter landene på at tilslutte sig EU’s grønne pagt, der skal gøre Europa klimaneutralt i 2050. Et stort skridt på vejen i landenes kandidatur til EU-medlemskab og samtidig et skridt længere væk fra Kina, der har øget sin indflydelse i regionen i løbet af det seneste årti. Samtidig bringer aftalerne håb om økonomisk bedre tider i landenes coronahærgede økonomier.

Værste recession i mere end et årti..

BRANCHENYT
Læs også