Erhverv

Stor dansk kæledyrskæde solgt

Petworld bliver fra den 1. januar overtaget af tyske Maxi Zoo, som fremover vil have over 70 butikker i Danmark.

Petworld er blevet solgt.

En af Danmarks største kæledyrskæder Petworld med 36 danske butikker er blevet solgt.

Køberen er konkurrenten, tyske Maxi Zoo, som fra den 1. januar overtager Petworld og vil have over 70 butikker i Danmark.

Det oplyser både Petworld og Maxi Zoo til BT.

»Vi kan med glæde bekræfte, at Maxi Zoo Denmark A/S pr. 1.januar 2021 overtager Petworld, som består af både fysiske butikker og online-kanaler. Eftersom begge parter har indgået en fælles aftale om fortrolighed, og overtagelsen først vil finde sted 1. januar, har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer,« skriver Jan Sørensen, ejerleder af Petworld, i en mail til BT.

Prisen på handlen er dermed også hemmelig.

Petworld-koncernen er opbygget af mange forskellige selskaber, og det er uvist, om Maxi Zoo har købt selskabet PW Administration, som ejer Petworld-konceptet og er moderselskab for de fleste af butikkerne.

PW Administration har de seneste år haft pæne millionoverskud. Senest blev det til en indtjening på 12,2 mio. kr. i 2019.

Maxi Zoos danske selskab har gennem årene haft mange underskud. Men i to ud af de seneste tre regnskabsår er bøtten blevet vendt. Senest med et overskud på 13,2 mio. kr. i 2019.

Maxi Zoo er ejet af den tyske Fressnapf-koncern, der i dag består af mere end 1.600 butikker i Europa og er stiftet og ejet af Torsten Toeller.

BRANCHENYT
Læs også