Erhverv

Tesla sætter rekord: Nu er Musk rigere end Gates

Tesla-stifteren har nu for første gang overhalet Bill Gates på listen over verdens rigeste, hvor han indtager en andenplads.

Elon Musk er stifter af elbilfirmaet Tesla, hvis markedsværdi nu nærmer sig 500 mia. dollars. Foto: Aly Song/Ritzau Scanpix

Verden har fået en ny nummer to målt på papirformuens værdi.

Tesla-stifter Elon Musk har således overhalet Microsoft-grundlæggeren Bill Gates på listen over verdens rigeste hos Bloomberg.

Tesla-aktien steg mandag endnu engang markant, denne gang med knap 7 pct. Det fik Elon Musks formue til at stige med 45,3 mia. kr. alene mandag, så formuen nu har en værdi af 127,9 mia. dollars, svarende til 800,7 mia. kr.

Det er et mulehår foran Bill Gates, hvis formue ifølge Bloomberg er på 127,7 mia. dollars eller 799,4 mia. kr.

Begge har fortsat et godt stykke op til verdens rigeste person, Amazon-stifter Jeff Bezos, der er god for 182 mia. dollars.

Elon Musks formue er steget med over 100 mia. dollars hidtil i 2020, og det er klart mere end nogen anden i verden. Takken skal specielt gå til Tesla-aktien, hvis kurs er hoppet 524 pct. op i år.

Efter mandagens aktiehandel er Teslas markedsværdi nu på en højde, som den aldrig tidligere har været på, da selskabet er værdisat til 494,6 mia. dollars. Gårsdagens rekordkurs lukkede på 521,85 dollars for en Tesla-aktie.

Ud over et generelt positivt marked nød Tesla-aktien mandag godt af en positiv analyse fra Wedbush, som tror, at Tesla når sit leverancemål til 2023 og øger kursmålet for aktien til 560 dollars fra tidligere 500 dollars.

I sidste uge blev det annonceret, at Tesla fra den 21. december bliver indlemmet i det store brede amerikanske S&P 500-indeks. Indlemmelsen i S&P 500 vil gøre det nødvendigt for indeksfonde, der følger indekset, at købe aktier for omkring 50 mia. dollars i Tesla.

BRANCHENYT
Læs også