Erhverv

SAS vil genåbne juletrafikken: Nu skyder aktien til vejrs

SAS-aktien stiger kraftigt, efter flyselskabet har meddelt, at det genoptager en række ruter i forbindelse med juletrafikken.

Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan.

SAS-aktien stiger tirsdag med raketfart ovenpå nyheden om, at det skandinaviske flyselskab genoptager en række ruter i forbindelse med juletrafikken.

Tirsdag morgen meddelte SAS i en pressemeddelelse, at selskabet fra midten af december og frem til midten af januar genåbner flere ruter til destinationer rundt omkring i Europa.

Derudover vil SAS fortsætte sine ruter mellem de skandinaviske hovedstæder, ligesom indenrigsflyvningen i Norge, Sverige og Danmark, med undtagelse af Billund, vil fortsætte normalt.

Også de oversøiske ruter til New York, Chicago, San Francisco, Washington og Shanghai fortsætter. For alle ruter gælder det dog, at der vil blive udbudt færre billetter end normalt, oplyser SAS i pressemeddelelsen.

Nyheden har fået det skandinaviske flyselskab til at stige kraftigt på børserne i København, Oslo og Stockholm.

På fondsbørsen i København stiger SAS-aktien tirsdag middag med mere end 20 pct. til en kurs lige under 1,5 kr. På børsen i Oslo og Stockholm stiger SAS ligeledes med omkring 20 pct.

SAS vil hen over julen tilbyde 129 ruter til i alt 82 destinationer. Fra Danmark vil der blive tilbudt 44 ruter, der omfatter de fleste europæiske lande og hovedstæder.

BRANCHENYT
Læs også