Serier

En styrkeprøve for Europas forbrugere

Antallet af covid-19-smittede stiger fortsat i Europa, men troen på fremtiden er den stærkeste kraft i finansmarkederne, men privatforbruget i Europa kommer ikke automatisk tilbage på samme niveau som før covid-19 krisen.

Corona rammer verden

Hvis man skal dømme ud fra aktiemarkedet, er europæiske forbrugere igen begyndt at bladre i rejsekataloger for næste sommers destinationer. I det mindste har de positive nyheder om snarlige vacciner mod covid-19-virussen fået aktier i flyselskaber, rejseselskaber, rejseportaler etc. til at stige gennem hele november.

Hele rejsemarkedet hører givet til nogle af de sidste sektorer, som positivt korrigerer tilbage de gode tider, og hvor fremtiden efter covid-19-virussen nu begynder at blive indregnet i aktiemarkederne. Det er nu ikke fordi, at jeg stiller skarpt på sektoren - blot er det et lysende klart eksempel på, at aktiemarkedets forventninger til forbrugslysten er på vej mod nye højder. Jeg er ikke i tvivl om, at der vil være en stor rejselyst, når det igen bliver muligt – men vil dette være det generelle billede af forbruget i Europa ?..

Læs også