Serier

Peak Performance begærer dansk franchisetager konkurs

En virksomhed, der drev en stribe butikker under Peak Performance-navnet, er gået konkurs.

Corona rammer verden
Peak Performance har begæret en franchisetager konkurs i Danmark. Foto: Flickr

Den kendte tøjkæde Peak Performance har begæret den danske franchisetager PP Concept konkurs.

Både moderselskabet PP Concept Holding og seks yderligere datterselskaber er således taget under konkursbehandling. Selskaberne drev butikker rundt om i Danmark under Peak Performances navn. Disse butikker er nu lukket.

Ifølge advokat Andreas Mylin fra Accura, der er kurator i konkursboerne, var der i alt omkring 75 ansatte i de krakkede selskaber op til konkursen. Langt størstedelen af de ansatte var dog blevet opsagt af selskaberne selv inden konkursens indtræden.

»Årsagen til konkursen skyldes bl.a. en akkumulerende gældsstiftelse ved fortsatte leverancer på kredit, og den manglende betalingsevne skyldes i al væsentlig grad efter det oplyste et fortsat svigtende salg på grund af Covid-19, høje omkostninger samt de mange rejserestriktioner til rejsemål, hvor dette brand anvendes, herunder eksempelvis ikke mindst ski- og oplevelsesrejser m.v,« skriver Andreas Mylin i en mail.

Kuratoren understreger, at Peak Performance stadig sælger sit tøj i andre danske butikker, herunder egne butikker, og at tøjmærkets nethandel i Danmark fortsat er »fuldt operativ og i drift«.

Samtlige af de konkursramte PP Concept-selskaber havde millionunderskud i de seneste offentliggjorte regnskaber fra 2018/2019, hvor der allerede var »svage kapitalforhold og stram likviditet«, som den uafhængige revisor formulerede det i regnskaberne.

Peak Performance var danskejet af modekoncernen IC Group indtil 2018, hvor finsk-kinesiske Amer Sports Corporation købte tøjmærket for 1,9 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også