Serier
BREAKING

Stærk vækst i Kina, men privatforbruget skal stige for at gøre aktiemarkedet tilfreds

Investorer verden rundt havde på forhånd bemærket de gode økonomiske nøgletal fra Kina. Nu er forventningerne overgået af virkeligheden.

Corona rammer verden

Kina offentliggjorde forleden en bnp-vækst på 6,5 pct. i 4. kvartal målt i forhold til samme kvartal året før, og det afslører en imponerende styrke i økonomien. Væksten var endda højere end forventet, og ganske interessant var væksten i 4. kvartal 2020 højere end for samme tidsrum i 2019, da bnp-væksten blev på 6,0 pct., som grafik et herunder viser. Det betyder, at den økonomiske vækst efter covid-19-krisen i Kina er højere, end den var før pandemien.

Eksporten slog alle forventninger, hvilket bidrog til, at netop industriproduktionen har været den stærkeste kraft bag den økonomiske vækst i det forgangne kvartal. Bag denne fremgang gemmer der sig også en offentlig stimulans, men denne situation er nu langtfra et eksklusivt kinesisk fænomen. Hvis man ser på hjælpepakkerne rundt om i verden, går hjælpen i alle retninger, og lytter man til politikere fra nær og fjern, skal det offentlige forbrug blot øges på alle fronter...

BRANCHENYT
Læs også