Erhverv

Bilforhandler med »Danmarks billigste priser« er politianmeldt for grov kapitaludtømning

Bagmandspolitiet efterforsker bilforhandleren Nicklas Ahlgren, der ifølge kurator for konkursboerne ulovligt har fjernet aktiver, herunder biler og kontanter, inden konkursen tilbage i august. Nicklas Ahlgren afviser udlægningen af forløbet.

Artiklens øverste billede
BMW, Mercedes og Audi var bare nogle af de bilmærker man kunne købe hos Nicklas Ahlgren. Foto: Ahlgren & Andersen/Facebook

Bilforhandleren Nicklas Ahlgren, der med sit selskab Ahlgren & Andersen slog sig op på at have Danmarks laveste priser, er blevet politianmeldt af kurator for konkursboet.

Det viser den seneste kreditorskrivelse, der er sendt til skifteretten af kurator Andreas Mylin fra advokatfirmaet Accura. Han er udpeget til at behandle boet for hele Nicklas Ahlgrens konkursramte koncern under navnet Zero Bucks Invest.

Politianmeldelsen består af flere forhold, som det fremgår af skrivelsen. Bl.a. har Nicklas Ahlgren angiveligt tømt kassen i selskaberne kort før konkursen i august.

»Der ses i ZeroBucks-koncernen at være foretaget en konsekvent ulovlig udtømning af kapital mv. i perioden op til konkursen. Midlerne er udtømt fra koncernens væsentligste datterselskaber; Engros Biler Danmark A/S samt Ahlgren & Andersen Automobiler A/S. Overførslerne er foretaget løbende igennem en længere periode ved et stort antal overførsler til tredjemænd,« skriver kurator.

På baggrund af den foreløbige bobehandling har kuratoren således anmeldt Nicklas Ahlgren til politiet. Ifølge skrivelsen pågår en del af efterforskningen hos SØIK, i daglig tale kaldet bagmandspolitiet.

»Konkursboet har i Zero Bucks-koncernen konstateret en række forhold vedrørende bl.a. grov kapitaludtømning af kontante midler, faste ejendomme mv., og der er på den baggrund indgivet anmodning til politiet efter konkurslovens § 110, stk. 4 mod den tidligere ledelse samt en række yderligere involverede aktører,« anføres det i skrivelsen.

Nicklas Ahlgren risikerer dog ikke udelukkende en straffesag.

Kurator har ligeledes indgivet indstilling til indledning af en konkurskarantænesag mod ham og den øvrige tidligere ledelse. Det gør han, da flere forhold »efter konkursboets vurdering udgør groft uforsvarlig forretningsførelse«, ifølge kreditorskrivelsen.

Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode får forbud mod at deltage i ledelsen af de typer af selskaber, hvor man ikke hæfter personligt eller ubegrænset for selskabets forpligtelser. Perioden er typisk tre år.

Kapitaludtømningen i Nicklas Ahlgrens selskaber beløber sig til i alt 38 mio. kr. og er bl.a. foregået igennem anpartsoverdragelsesaftaler med to selskaber: Danish Beauty & Cosmetics ApS og First Wellness Rent ApS.

»Overdragelsesaftalerne anses i det hele for fiktive, idet både Danish Beauty & Cosmetics ApS og First Wellness Rent ApS var stærkt insolvente og uden reel kapitalværdi på overdragelsestidspunktet,« står der i kreditorskrivelsen.

De samlede krav fra kreditorerne er foreløbig oppe på 68,7 mio. kr.

Finans har stillet en lang række spørgsmål til Nicklas Ahlgren. Han er vendt tilbage med følgende kommentar:

»Indholdet i artiklerne er usandfærdige og er ikke hvordan virkeligheden forholder sig. Jeg vil derfor understrege, at jeg ikke er enig i indholdet.«

Han anfører ydermere, at han i samråd med sin advokat arbejder på en længere redegørelse om forløbet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.