Better Collective placerer yderligere 17 mio. i danske Mindway AI

Mindway AI står bag produktet "Gamescanner", der automatisk kan opfange såkaldte problemspil via kunstig intelligens og neurovidenskab.

Mindway Al's løsning bruger kunstig intelligens og neurovidenskab til automatisk at opfange uønskede spilmønstre. Adm. direktør Jesper Søgaard fra Better Collective glæder sig over den markante forøgelse af investeringen i Mindway Al.

Den danskstiftede sportsmediegruppe og milliardsucces Better Collective, der bl.a. ejer SpilXperten, e-sportsmediet HLTV.org og verdens største bettingcommunity, bettingexpert.com, har øgets investeringen i Mindway Al.

Mindway AI, der er stiftet som et spin-off af forskere fra Aarhus Universitet, udvikler softwareløsninger, som er baseret på kunstig intelligens og neurovidenskab. Softwaren hjælper spiludbydere verden over med at identificere og begrænse såkaldte ”problemspil”.

»Vi ser Mindway AIs teknologier og softwareløsninger som værende de bedste på markedet, og samtidig ser vi et stort potentiale i, at virksomheden kan spille en endnu større rolle i den globale spilindustri, der har et øget fokus på ansvarlig spil,« siger direktør i Better Collective Jesper Søgaard i en pressemeddelelse.

Han stiftede Better Collective sammen med gymnasievennen Christian Kirk Rasmussen. Better Collective har løftet begge op til en status, hvor de snart kan kalde sig milliardærer.

I 2019 investerede Better Collective for første gang i det aarhusianske foretagende. Investeringen lød dengang på fire mio. kr. med en option på at kunne foretage yderligere opkøb senere hen.

Det er denne option, Better Collective har gjort brugt af, idet sportsmediegruppen nu har placeret yderligere 17 mio. kr. i Mindway AI.

»Med investeringen knytter vi tættere bånd med en aktør, der har et stærkt netværk i industrien og muskler, der kan være med til at accelerere udviklingen af vores forretning. Jeg ser frem til at fortsætte vores vækstrejse og til at hjælpe endnu flere spiludbydere verden over med at skabe en sikker og ansvarlig spiloplevelse for kunderne,« siger direktør i Mindway AI Rasmus Kjærgaard.

Mindway AIs softwareløsninger er funderet i videnskabelig forskning, og udviklingen af løsningerne sker ved at kombinere neurovidenskab og kunstig intelligens med konkrete vurderinger fra et hold af eksperter – typisk forskere og psykologer med fokus på ansvarligt spil og ludomanibehandling.

I efteråret 2020 blev Mindway AIs produkt, der går under navnet ”GameScanner”, som den første løsning med fokus på ansvarligt spil, certificeret af Gaming Laboratories International for sin performance.

Gamescanner er en kunstig intelligens-baseret løsning, der fuldt automatisk monitorerer og identificerer adfærd relateret til problemspil. Løsningen har allerede fået godkendelse som registreret varemærke i Danmark, og derudover søges det i øjeblikket patent i EU og USA.

BRANCHENYT
Læs også