Erhverv

For anden gang i historien er en kineser på top 10 over verdens rigeste

Asiens rigeste mand er sammen med franske Bernard Arnault de eneste to på Bloombergs top 10, der ikke har amerikansk pas.

Zhong Shanshan har tjent styrtende på flaskevand og er Asiens rigeste mand.

For blot anden gang i Bloomberg Billionaries Index’ historie er en kinesisk borger på listen over de 10 rigeste personer i verden.

Det skriver Bloomberg.

Der er tale om den 66-årige kinesiske statsborger Zhong Shanshan, der er frontpersonen i det kinesiske flaskevandsfirma Nongfu Spring Co., som blev børsnoteret i september 2020. Nongfu Spring Co. var overtegnet 1.100 gange, hvilket gjorde noteringen til en af de mest populære i nyere tid på Hongkong-børsen.

Siden er kursen steget med mere end 200 pct.

Sideløbende har Zhong Shanshan desuden tjent godt på børsnoteringen af medicinalselskabet Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co., der gik på børsen i april 2020. Medicinalfirmaet, der blandt andet har fokus på vacciner, er steget med vilde 2.500 pct. siden børsnoteringen.

Det er ifølge Bloomberg blot anden gang siden det anerkendte indeks, der lister verdens rigeste personer, blev etableret i 2012, at en kinesisk statsborger er at finde på listen over de 10 rigeste.

Samtidigt gør det ifølge indekset Zhong Shanshan til Asiens rigeste mand foran den indiske forretningsmand Mukash Ambani, der har tjent sin formue i det multinationale konglomerat Reliance Industries Limited.

Ifølge indexet er Zhong Shanshan nummer seks på listen med en formue på 91,7 mia. dollars. Det svarer til rundt regnet 552 mia. danske kr.

Kun den kinesiske ejendomsmatador Wang Jianlin har tidligere været på listen. Han indtog ottendepladsen i 2015.

Ud over kinesiske Zhong Shanshan er det på øjeblikkets top 10 kun det franske luksusvare-ikon Bernard Arnault, der ikke har amerikansk statsborgerskab.

BRANCHENYT
Læs også