Erhverv

Ild.pizza henter ny direktør fra kendt barkoncern

Den tidligere Rekom-direktør Elias Grøftholdt Tychsen skal fremover stå i spidsen for pizzakæden Ild.pizza.

Elias Grøftholdt Tychsen bliver ny direktør i pizzakæden Ild.pizza. Arkivfoto: Jens Henrik Daugaard

Den hurtigtvoksende kæde Ild.pizza, der på år har spredt sig til flere østjyske forstæder og hver måned langer over 75.000 pizzaer over disken, har fra årsskiftet taget hul på en ny strategi, der skal sprede konceptet på landsplan og øge »professionalismen« i aarhusianske selskab.

Derfor har kæden ansat den tidligere Rekom-direktør Elias Grøftholdt Tychsen som ny administrerende direktør.

»Det er ret nyt for mig at komme ind i Ild.pizza, og jeg kender som sådan ikke virksomheden ned i detaljer, men planen er, at selskabet skal vækste og vinde markedsandele i nye byer. Jeg har erfaring med at ekspandere virksomheder fra tidligere, og det glæder jeg mig utrolig meget til at gøre igen,« siger Elias Grøftholdt Tychsen.

Restaurationsbranchen er da heller ikke ny for den nyansatte direktør. Inden sin tid hos Rekom var han nemlig direktør for Restaurant Flammen i seks år. Her var Tychsen bl.a. med til at sprede den familieejede restaurantkæde på landsplan og sikre kæden en stærk økonomisk vækst.

»Jeg interesserer mig for restaurationsbranchen og for at servicere gæster. Jeg synes, at det er sjovt og spændende at arbejde med skalerbare virksomheder, der har deres gang i branchen i længden. Det tror jeg på, at jeg også kan være med til at gøre ved Ild.pizza i kraft af den strategiplan, der er lagt for selskabet,« siger Elias Grøftholdt Tychsen, der forlod direktørstolen hos Restaurant Flammen i 2018, da kæden igangsatte en vækstplan udenfor Danmarks grænser.

Ild.pizza blev stiftet i 2018 af Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, der står bag Nordens største trykkeri Lasertryk.dk.

Pizzakæden har stor succes med sine italienske pizzaer, som kunderne selv kan sammensætte via Ild.pizzas hjemmeside.

På nuværende tidspunkt har Ild.pizza 14 pizzeriaer i Jylland.

Fremadrettet er planen ifølge Younes Deaibes, der er driftschef og medejer i Ild.pizza, at kæden skal åbne yderligere 80 pizzeriaer i løbet af de kommende fem år.

»Det nuværende team har turdet fejle og se på branchen med andre øjne, og derfor har vi testet en masse ting, som har gjort, at vi er kommet med nye indspark og idéer. Derfor er vi nu klar til en ny direktør som Elias med den rette erfaring, der kan løfte kæden yderligere,« siger Younes Deaibes.

Til trods for de store ambitioner og mange pizzaer, som kæden hver måned sender over disken, er det fortsat ikke lykkedes Ild.pizza at tjene penge.

Ifølge virksomhedens seneste regnskab for perioden 2018/2019 tabte Ild.pizza knap 4 mio. kr. efter skat.

Younes Deaibes forventer at kunne skabe overskud i kæden i takt med, at den åbner flere pizzeriaer.

Læs også