Serier

Regering vil give 500 pund, hvis man testes positiv for corona

Kun en af fem englændere, der har covid-19-symptomer, lader sig teste. De er bange for at miste indtægter, hvis de ikke kan passe deres job.

Corona rammer verden
»Opfør dig, som om du havde det«. Den britiske regering har igangsat en større kampagne, der skal få befolkningen til at passe på sig selv og hinanden, og der opfordres til, at man opfører sig som om, at man var smittet med covid-19. 
De officielle smittetal er begyndt at falde, men til gengæld har den særlige britiske mutation nu spredt sig fra London til resten af England. Foto: Oli Scarff/AFP Der er flere steder åbnet testcentre i England, men under en af fem, der har symptomer, lader sig teste. Det vil man med en økonomisk gulerod forsøge at ændre, så smitten ikke fortsætter med at sprede sig. Foto: Henry Nicholls/Reuters Ambulancer holder på rad og række foran Frimley Park Hospital vest for London. Sygehusene i England er i øjeblikket under et enormt pres – den værste situation i nyere tid, har sundhedsmyndighederne kaldt det. 
Foto: Adrian Dennis/AFP

LONDON

I endnu et desperat forsøg på at få inddæmmet coronavirussen i England overvejer regeringen nu at udbetale 500 pund – ca. 4.200 kr – til alle, der testes positive for covid-19...

BRANCHENYT
Læs også