DI-topchef afviser rygter om ham og coronaramte SAS

Lars Sandahl Sørensen, der tidligere har været højt placeret i SAS, er ikke kandidat til den ledige post som topchef i SAS, skriver DI-chefen på Twitter.

Det bliver ikke DI-topchefen, der overtager styrepinden i SAS, lyder det fra Lars Sandahl Sørensen selv. Foto: Tariq Mikkel Khan

Det bliver ikke Lars Sandahl Sørensen, der kommer til at overtage styrepinden i SAS, når den nuværende topchef Rickard Gustafson senest til juli forlader det coronaramte flyselskab. Sådan lyder det fra DI-topchefen selv, der har en fortid i SAS, på Twitter.

»Jeg havde mange gode år i SAS med store forandringer og resultater til følge, og jeg håber, at de snart kan lægge de værste corona-udfordringer bag sig for at udvikle selskabet godt videre til glæde for os alle,« lyder det indledningsvis fra Lars Sandahl Sørensen.

»For en god ordens skyld vil jeg dog blankt afvise diverse spekulationer i medielandskabet om, at jeg er kandidat til stillingen som deres nye CEO. Mit fokus er helt og holdent på et stærkt #dkbiz og at bidrage til en positiv samfundsudvikling i Dansk Industri,« skriver Lars Sandahl Sørensen.

Der har været spekuleret i, hvem der kan blive ny SAS-chef, siden meldingen om Rickard Gustafsons afgang kom den 11. januar. Og der har været peget på, at Lars Sandahl Sørensen er en oplagt kandidat, da DI-chefen har haft en lang karriere i netop SAS. I perioden 2003 til 2010 havde Lars Sandahl Sørensen forskellige direktørposter, og efter et skifte til ISS, vendte han i 2015 tilbage til SAS med titel af koncerndirektør.

Carsten Dilling, der er bestyrelsesformand i SAS, vil ikke udelukke, at det kan blive en udenlandsk topchef, der skal stå i spidsen for SAS. Med udenlandsk menes en person, der ikke kommer fra Skandinavien.

Uanset hvem det bliver, står den nye topchef over for en stor opgave.

Flyselskabet er som resten af luftfarten på bunden af den værste krise på denne side af Anden Verdenskrig, pengene er fosset ud af kassen, og SAS er tvunget ud i en kæmpemæssig transformation, der skal sikre overlevelsen, når covid-19 på et tidspunkt slipper sit greb.

Læs også
Top job