Serier

Kineserne gik i biografen og shoppede i nytårsferien

Kinesisk økonomi er nu kun i mindre grad berørt af covid-19 krisen, derfor har mange afventet nytårsferien med spænding for at se, hvor forbrugsglade kineserne var.

Corona rammer verden

Det kinesiske nytår er vel overstået, så kineserne begynder nu at vende tilbage til dagligdagen og ”Oksens år”. Sidste år sandede nytåret til, da covid-19 virussen rasede i Kina på det tidspunkt, men i år kunne man trods alt bedre fejre nytåret. Men selvom covid-19 virussen er under kontrol i Kina, så har alene truslen om virussen alligevel spillet en afgørende rolle for aktiviteten i forbindelse med nytårsferien i år.

Set ud fra et økonomisk og investor perspektiv, så er ferieugen i forbindelse med nytåret altid ufattelig interessant. Det er ugen, hvor hele Kina er på farten, enten rejser man hjem på det årlige familiebesøg, tager på ferie, ser venner i stor stil og selvfølgelig er shopping en central aktivitet for mange. Nytårsugen, også kaldet ”Spring Festival”, er af samme grund en utrolig god indikator for, hvorledes temperaturen er hos forbrugerne. Efter min vurdering spiller dette en særlig stor rolle for øjeblikket, da det er privatforbruget, som skal være fundamentet for det næste kvantespring i Kinas økonomiske vækst...

BRANCHENYT
Læs også