Erhverv

Unicontrol og Per Aarsleff indgår aftale

Unicontrol har indgået en stor aftale med entreprenørfirmaet Per Aarsleff. Nu håber Unicontrol fremadrettet at ekspandere til udlandet. »Et kæmpe gennembrud,« kalder Unicontrol millionaftalen.

Thomas Visti har tjent over 500 mio. kr. på aktieandele i Universal Robots, Mobile Industrial Robots og Onrobot. Nogle af pengene er sat i vinbaren Amy's Bar & Winehouse i Odense. Han er desuden investor i Unicontrol. Foto: Joachim Ladefoged.  Lasse Kieffer skabte og solgte robotfirma, Purple Robotics, på et år for et stort millionbeløb. Nu tjener han penge som investor i Unicontrol. Foto: Joachim Ladefoged

Den danske ConTech-virksomhed Unicontrol har indgået en samarbejdsaftale med landets største entreprenørselskab Per Aarsleff A/S.

Samarbejdsaftalen kommer kort tid efter, at Unicontrol landede investeringer fra robotikonerne Thomas Visti og Lasse Kieffer. Nu skal en tocifret millionaftale over de kommende år bane vejen til udlandet for den hurtigtvoksende fynske virksomhed.

»Det her er et kæmpe gennembrud for os. Det betyder, at vores produkter er anerkendt af en af de rigtig store entreprenørselskaber, og det kan løfte os op på et helt andet niveau – både herhjemme og internationalt. Det er målet, som vi sammen med vores investorer og medejere, Thomas Visti og Lasse Kieffer, har sat os,« siger Ehsan Ekhlas, direktør i Unicontrol i en pressemeddelelse.

Unicontrol skal fremadrettet levere og udvikle maskinstyringssystemer til Per Aarsleff A/S’ gravemaskiner. Planen er, at Unicontrols maskinstyringer vil øge effektiviteten på gravemaskinerne med mere end 30 pct.

Vi har længe ledt efter et system, der passer ind på de mindre og mellemstore gravemaskiner, fordi systemerne til de store maskiner er for dyre og komplicerede til de lidt mindre maskiner.

Frank Andreasen, maskininstruktør i Aarsleff-koncernen.

Senest investerede start up-ikonerne Thomas Visti og Lasse Kieffer, to af Danmarks mest succesfulde robotinvestorer, i sommeren 2020 millioner i iværksættervirksomheden, der blandt andet har gjort 3D til et indarbejdet værktøj for mange gravemaskineførere.

Bo Mikkelsen, maskinchef i Aarsleff-koncernens bygge- og anlægsaktiviteter, glæder sig også over aftalen.

»For Per Aarsleff A/S er det vigtigt, at vi har en solid backup fra leverandøren og her viser Unicontrol sig meget stærk og følger vores forventninger i deres rejse til at være en etableret udbyder af maskinstyringer. Vi ser Unicontrol og teamet bag som en spændende løsning for maskinstyring med 3D-løsninger. I vores tilfælde til maskiner med svingbom. Prisen er fornuftig, og Unicontrol har været førende på området for mindre og mellemstore maskiner,« siger han i pressemeddelelsen.

Han påpeger, at løsningen især er attraktiv med et brugervenligt system til entreprenørfirmaets mellemstore 8-tons maskiner, hvor der ofte er skiftende chauffører.

Også Frank Andreasen, maskininstruktør i Aarsleff-koncernen, glæder sig over aftalen, som han mener har været overkommelig i pris.

»Vi har længe ledt efter et system, der passer ind på de mindre og mellemstore gravemaskiner, fordi systemerne til de store maskiner er for dyre og komplicerede til de lidt mindre maskiner. Systemet fra Unicontrol passer perfekt og er nemt at installere. Det er nemt og hurtigt for maskinførereren at lære at bruge, selv i tilfælde, hvor han ikke har nogen forudgående erfaring med maskinstyring. Det er vigtigt i en travl hverdag.«

Unicontrol er kun få år gammelt, men er hurtigt vokset sig stor med succes i at udvikle og markedsføre maskinstyringssystemer til entreprenørmaskiner med fokus på brugervenlighed. Her har Unicontrol inkluderet operatører, landmålere og andre interessenter i at opbygge et system, der tilgodeser deres behov.

I det første halve år af virksomhedens levetid omsatte Unicontrol for mere end 5 mio. kr. og fortsatte sin vækst i 2020 trods udfordringer med corona.

BRANCHENYT
Læs også