Erhverv

Energiministeren blåstempler flere strømafbrydelser – få overblikket på to minutter

Som led i den grønne omstilling accepterer klima- og energiminister Dan Jørgensen (S), at fremtiden kan byde på markant længere tid uden strøm i stikkontakterne.

Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) har netop blåstemplet en ny kurs for den danske elforsyning frem mod 2030. Foto: Aleksander Klug.

Den grønne omstilling rokker ved sikkerheden for altid at have strøm i stikkontakten. Klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) har netop fastsat et såkaldt planlægningsmål med et fremtidigt strømudfald på 35 minutter. I 2019 var der 20 minutters strømafbrud.

1. Strømafbrydelser. Ifølge statslige Energinet var virksomheder og private husstande i gennemsnit uden strøm i ca. 20 minutter i 2019. Et tal der også er repræsentativ for de seneste 10 år, lyder det. Men det vil ændre sig markant frem mod 2030, viser en ny redegørelse fra Energinet. Her anbefales, at man fra politisk hold accepterer, at der i 2030 vil være 75 pct. flere afbrudsminutter svarende til, at elkunderne står uden strøm i 35 minutter...

BRANCHENYT
Læs også