Generationsskifte: Claus Meyer lukker sine børn ind i forretningsimperium

Den kendte kok har givet sine fire børn et samlet ejerskab på knap halvdelen af koncernen, der tegner sig for alle Claus Meyers forretningsområder.

Claus Meyer har indledt et generationsskifte til sine børn. Foto: Casper Dalhoff

Den kendte danske kok Claus Meyer har indledt et generationsskifte til sine børn.

Af cvr-registeret fremgår det, at Meyers fire børn netop hver har fået en ejerandel i Claus Meyer Holding, der tæller hele kokkens forretningsimperium fra aktier i Løgimose Meyers til Hotel Saxkjøbing, Nykøbing FC og stjernerestauranten Noma.

Claus Meyer
  • I 1989 stiftede Claus Meyer virksomheden Meyers Køkken, som senere blev til Meyers og drev den med partnere og kolleger i årene frem.
  • I 2015 slog Meyers og Løgismose deres virksomheder sammen i et nyt selskab med IK Investment Partners. Samtidig tog Claus Meyer til New York for at starte restauranten Agern.
  • I 2018 vendte Claus Meyer hjem til Danmark og blev igen en del af virksomheden Meyers. Denne gang på posten som ”chefredaktør”, hvor opgaven for ham er at sikre kvalitet og udvikling i virksomheden.
  • Meyer Gruppen står desuden bag virksomheder som Meyers Køkken, Meyers Deli, Meyers Madhus, Meyers Food, Meyers Kantiner, Meyers Bageri.

Claus Meyer bekræfter, at de fire børn Valdemar, Elvira, Viola Filippa og Augusta nu samlet ejer knap halvdelen af kendiskokkens koncern.

»Vores børn er efterhånden voksne, og Christina (Claus Meyers kone, red.) og jeg har derfor igennem nogle år overvejet, hvordan vi kan samle familien omkring vores fremadrettede professionelle engagementer. Det har vi nu sat i værk,« siger han i en skriftlig kommentar.

Selvom flere af Claus Meyers børn har nået voksenalderen, har ingen af dem endnu hverken direktør- eller bestyrelsesposter i koncernen. Men er der så planer om, at de skal blive mere aktive i Meyers forretningsimperium?

»Det kan man sagtens forestille sig – det er nogle dygtige børn, men det er der ingen konkrete planer om på nuværende tidspunkt,« siger Claus Meyer, der trods det indledende generationsskifte stadig har beholdt 100 pct. af stemmeandelene i koncernen.

Gennem årene har hans koncern haft større over- eller underskud. Senest blev det i 2019 til et overskud efter skat på næsten 10 mio. kr. Det bragte egenkapitalen op på 155 mio. kr.

I februar kunne Børsen fortælle, at der i øjeblikket arbejdes på et salg af både Løgismose og Meyers. Begge virksomheder blev i 2014 købt og derefter slået sammen af kapitalfonden IK Investments.

Siden opstod der dog problemer i ægteskabet mellem Løgismose og Meyers, hvilket førte til, at selskaberne blev splittet op og drevet hver for sig. Nu er så selvstændige salg undervejs af begge virksomheder.

Claus Meyer Holding ejer mellem 10 og 14,99 pct. af Løgismose Meyers Holding, der står bag henholdsvis Løgismose og Meyers.

Læs også