Erhverv

Et år med mange tab, men også gevinster

Hvad har coronaåret betydet for lægen, for den muskelsvindramte, for enken, for sygeplejersken med senfølger og for minkavleren? JP har genbesøgt fem mennesker, der undervejs i pandemien har fortalt om deres tilværelser under corona.

Susie Wordenskjold har lidt af senfølger efter covid-sygdom.
Foto: Gregers Tycho Mette Bjørnholt Jensen har fået sit første stik. Når hun har fået det andet, vil hun fysisk kramme sin bedste veninde. Foto: Joachim Ladefoged I seks uger i foråret 2020 kunne Ida Kjeldsen ikke være sammen med sin mand, Christen Kjeldsen, på plejehjemmet. I november døde han. Foto: Joachim Ladefoged Steffen Leth har ageret ved frontlinjen gennem hele kampen mod corona. Arkivfoto: Mads Frost Poul Erik Jensen var minkavler og selvstændig ind til marven. Nu er han lønmodtager som truckfører på en trappefabrik. Foto: Casper Dalhoff Susie Wordenskjold blev smittet i sit job som sygeplejerske og har lidt af voldsomme senfølger, men kan også se de positive sider ved at blive tvunget til at trække stikket. Foto: Gregers Tycho

Den 11. marts 2020 ændrede danskernes liv sig markant, da statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned. Et år efter viser konsekvenserne sig på mange forskellige måder.

Mange har lidt tab – mistet en elsket ægtefælle eller sidder på en tom minkfarm. Nogle har knoklet i sundhedsvæsenets frontlinje, men andre har siddet alt for stille derhjemme – sendt hjem fra arbejde og skole. ..

BRANCHENYT
Læs også