Erhverv

Aarhusiansk designduo stormer frem: »Vi er en arkitekt, der er god i værkstedet, og en snedker, der har en æstetisk sans«

Den unge designduo Krøyer & Gatten holder tempoet højt trods coronanedlukning. De har netop lavet en totalindretning af aarhusianske Restaurant Substans og er ved at lægge sidste hånd på et inventarprojekt i Højbjerg.

»Vi har p.t. afsluttet et større inventarprojekt i forbindelse med renovering af en Friis & Moltke-villa i Højbjerg. Her har vi lavet flere ting bl.a. et stort køkken,« siger arkitekt og snedker Kristian Gatten. Foto: PR Krøyer & Gatten har ingen favoritopgaver, da de arbejder ud fra et holistisk synspunkt. »Så de opgaver, hvor vi kan få lov til at sætte et præg på mange af emnerne, om det så er private hjem eller restauranter, er underordnet,« siger Phillip Krøyer. Foto: PR »Ejerne af Restaurant Substans ville gerne arbejde meget med farver, og vi ville gerne arbejde meget med træ. Derfor er kombinationen blevet, som den er blevet, hvilket ikke ville være blevet sådan, hvis ikke kunden havde nogle ønsker og idéer. Det er altså resultatet af en god samarbejdsproces,« siger Kristian Gatten. Foto: Martin Gravgaard I kunstner Casper Eliasens taglejlighed har Krøyer & Gatten netop lavet nyt køkken, klædeskab og badeværelse. Da det er håndlavet og skræddersyet, ligger prisen på omkring 400.000 kr. Foto: PR Alle skuffer er samlet med fingertapsamlinger, så der ikke er skruer og beslag til at skæmme, når man åbner dem. Foto: PR Badeværelset i Casper Eliasens lejlighed er lavet i samme træsort som køkkenet og klædeskabet for at skabe sammenhæng. Foto: PR

Arkitekt og møbeldesigner Kristian Gatten og snedker Philip Krøyer holder til i en gammel, charmerende værkstedsbygning i gule mursten opført i 1960 i industrikvarteret i Risskov ved Aarhus. Her har Philip Krøyer stået i lære, og da hans gamle mester flyttede, overtog han værkstedet.

»Der har altid været værksted her, og bygningen på 250 kvm er bygget af en tømrermester. Efter læretiden blev jeg ansat og fik så mulighed for at overtage som lejer i 2019. Lokalerne stod helt tomme, og det eneste, der var tilbage fra tidligere tider, var udsugningen i loftet,« siger Philip Krøyer, som selv har investeret i og indrettet lokalerne med lagerrum, køkken og kontor, arbejdsborde, maskiner som f.eks. rundsav, høvl og søjleboremaskine samt oliering- og samlingsrum. ..

Læs også
Top job