Cult-stifter i samarbejde med kendte sportsfolk om fremadstormende sport
Brian Sørensen og tre tidligere professionelle håndboldspillere vil være førende indenfor den hurtigtvoksende sport padel tennis.
Over hele landet vrimler det frem med nye virksomheder og centre, der vil gøre den populære sport padel tennis til en stabil indtjeningsåre.
Også flere erhvervsfolk har den seneste tid kastet penge efter udviklingen og sat deres lid til, at sporten, der kort fortalt er en blanding af traditionel tennis og squash, bliver et af fremtidens helt store forretningsområder.
Nu er Cult-stifter Brian Sørensen og de tidligere professionelle håndboldspillere Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler og Søren Stoklund klar med en helt ny konstellation.
Sammen vil de skabe landets største padel-kæde ved at etablere 250-270 padel tennis-baner inden næste år.
Det skal ske gennem to separate selskaber, der på papiret kommer til at konkurrere mod hinanden, men i praksis samarbejder om at blive førende på området.
»Vores kæder er startet ud fra to forskellige udgangspunkter, og det ønsker vi at fortsætte med. Ved at arbejde tæt sammen tror vi på, at vi kan skabe den absolut bedste oplevelse for brugerne. Samtidig kan vi lære enormt meget af Brian (Sørensen, red.) og hans store erfaring med at drive virksomheder,« siger Søren Stoklund.
Sidste år stiftede han sammen med Lars Krogh Jeppesen og Anders Oechsler padel-kæden Padel Club.
Allerede i selskabets første regnskab lykkedes det de tidligere sportsfolk at tjene penge på deres center i Kolding. Det er også forventningen for selskabets fire øvrige centre, der inden for kort tid er planlagt til at vokse med yderligere 18 centre.
Også Brian Sørensen har for nylig investeret omkring en tredjedel af de 350 mio. kr., som har han fik for salget af Cult, i den hurtigtvoksende sport. Det er sket gennem selskabet Padel Padel, der er ved at opføre et 6.000 kvm stort padelcenter i Aarhus samt centre på hver 4.000 kvm i Odense og Aalborg.
Det er de to selskaber, der nu skal samarbejde om at udbrede sporten til endnu flere.
»Vi er selv passionerede padel-spillere, og hvis vi kan skabe en sund forretning gennem sporten er det fornuftigt. Derfor skal overskuddene også geninvesteres og bruges på videreudvikling. Vi forventer, at det kan blive kæmpestort,« siger Lars Krogh Jeppesen.
Konkret sker samarbejdet ved, at Brian Sørensen betaler for adgang til den bookingportal, som Padel Club har udviklet til sin forretning. Den skal give brugerne fleksibilitet til at spille i hele landet. Derudover er planen, at selskaberne skal have fælles synergi bl.a. gennem samhandel, indkøbsaftaler og et såkaldt Ranking-system, der er beregnet til alle Danmarks padel-spillere på tværs af landet.
»Vi er to selvstændige kæder og ser ingen udfordringer i, hvis vi kommer til at ligge side om side eller have centre i hver sin ende af en given by. Samarbejdet udelukker ikke konkurrence mellem os. Det handler udelukkende om at tilbyde padel-spillere de bedste forudsætninger og sammen lancere nye koncepter og investere i sporten. Ved at samarbejde står vi helt klart stærkere end hver for sig,« siger Brian Sørensen, der har planer om at åbne yderligere to centre på Sjælland.
Padel Padel har udelukkende fokus på de største byer, mens Padel Club har fokus på større byer.
Begge kæder vil ud over padel tennis afholde firmaevents og opbygge nye fællesskaber. Alligevel har det ikke været på tale at samle aktiviteterne i de to selskaber.
»Vi tror på, at begge selskaber i flere år kommer til at halse efter i forhold til brugere. Der er langt flere brugere i øjeblikket, end der er centre og forretninger. Derfor er der også plads til os begge. Jeg har ikke været med i pionerdelen, men jeg tilfører sporten nyt ved at bygge egne bygninger specifikt til padel-sporten,« siger Brian Sørensen.
Padel Padel åbner sit første center i maj, mens Padel Club har centre i Kolding, Viborg, Randers, Hjørring og Haderslev.