Erhverv

"Opskrev" med milliardbeløb: Nu skal Kasi-Jesper Nielsens holdingselskab lukkes

Dacamase Holding er taget under likvidation. »Vi vil gerne have styr på selskabet,« siger advokat Boris Frederiksen, der håndterer flere af Kasi-familiens konkursramte selskaber.

Jesper Nielsen, også kendt som Kasi-Jesper, gik personligt konkurs i november 2020. Foto: Nicolai Lorenzen

I juli 2019 "opskrev" Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, værdierne i sit personlige selskab Dacamase Holding med 1,5 mia. kr.

Det annoncerede den kulørte erhvervsmand i et opslag på sociale platforme med en skjult henvisning til udviklingen af den igangværende voldgiftssag mod smykkekoncernen Pandora, som Jesper Nielsen og hans familie kræver over 2 mia. kr. af.

Kasi-familien mod Pandora
  • Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked.
  • Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev en earnout-aftale lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.
  • Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes
  • Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til store overskud, og det fik Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora.
  • Politianmeldelsen blev siden droppet, og Dojajean Holding gik konkurs. Det samme gjorde datterselskabet Kasi ApS, hvorfor konkursboet kurator nu fører sagen mod Pandora i håbet om at få aktiver i konkursboet.

Men "opskrivningen" er aldrig slået igennem i Dacamase Holdings regnskaber. Nu er selskabet så taget under likvidation, hvilket vil sige, at alle aktiver skal sælges, og alle kreditorer betales.

Boris Frederiksen fra Advokatfirmaet Poul Schmith er indsat som likvidator i Dacamase Holding. Han er i forvejen kurator i flere af Kasi-familiens selskaber og fortæller, at det også kan ende med en konkurs for Dacamase Holding.

»Det var et nødvendigt skridt at få kontrol over Dacamase Holding, og likvidationen er et forsøg på at få samlet alt under én hat. Vi vil gerne have styr på selskabet og især Jesper Nielsens del af selskabsstrukturen, da vi har set dokumentation for, at salget af miniandele i den potentielle earnout-betaling er fortsat i Dacamase Holding, efter man ikke længere kunne sælge andele fra Kasi ApS,« siger Boris Frederiksen.

Netop salget af miniandele i den potentielle earnout-betaling, som Kasi-familien og Pandora slås om, har ført til, at Boris Frederiksen har lavet en politianmeldelse af Kasi-familien og indstillet til en sag om konkurskarantæne.

Salget af miniandele til over 500 investorer blev i første omgang lavet fra Kasi ApS og uden accept fra selskabets største kreditor, som ellers skulle give tilladelse til sådan en disposition.

Samtidig blev pengene fra salget af andele - 13,8 mio. kr. - overført fra Kasi ApS til smykkeselskabet Amazing Jewelry ApS.

De 13,8 mio. kr. har Boris Frederiksen krævet tilbagebetalt til Kasi-konkursboet. Men det nægter familien Nielsen, og de 13,8 mio. kr. er derfor forblevet i "kreditorly".

For nylig kunne Jesper Nielsen fortælle på Facebook, at Amazing Jewelry bliver lukket, herunder den fysiske flagskibsbutik på Strøget i København. Fremadrettet bliver de digitale aktiviteter af Amazing Jewelry videreført i et andet selskab.

Boris Frederiksen har tidligere luftet muligheden for at begære Amazing Jewelry konkurs i forsøget på at få pengene fra salget af miniandele.

Han har på nuværende tidspunkt ingen kommentarer til, om han har noget med lukningen af Amazing Jewelry at gøre.

Finans har flere gange forsøgt at få en kommentar fra Jesper Nielsen. Men han er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

I august 2020 erklærede han sig dog uenig i Boris Frederiksens fortolkning af, at salget af miniandele har været håndteret på en forkert og muligvis ulovlig måde.

»Vi og vores advokat er uenig i Boris Frederiksens fortolkning. Jeg bestrider, at de penge (13,8 mio. kr.) tilhører konkursboet og vil kæmpe for de penge, hvis vi ender med at tabe earnout-sagen,« sagde han.

Jesper Nielsen gik i november 2020 personligt konkurs.

Læs også