Erhverv

Tomme værelser barberer en stor luns af overskuddet hos kendt spahotel

Hotel Vejlefjord må se overskuddet falde markant i 2020, viser nyt årsregnskab. Hotellet var tvunget til at holde lukket i flere månder på grund af coronakrisen.

Hotel Vejlefjords historiske bygninger går 120 år tilbage. I dag er hotellet et af Danmarks førende spahoteller. Arkivfoto.

Selv om året har budt på flere måneder med tomme værelser, kommer et af landets førende spahoteller gennem coronaåret 2020 med skindet på næsen.

Hotel Vejlefjord kan således stadig notere sorte tal på bundlinjen, selv om hotellet sidste år måtte lukke ned tre måneder i foråret og igen af slutningen af året, viser hotellets seneste årsregnskab.

»2020 har været udfordrende og præget af Covid-19. Dette har betydet en kraftig reduktion i omsætningen. Hotellet har modtaget kompensation for faste omkostninger samt lønkompensation,« skriver hotellets ledelse i regnskabet.

Hotel Vejlefjord kommer ud af året med et driftsresultat på 1,9 mio. mod 8,2 mio. året før.

Samtidig er bruttofortjenesten dykket fra 43,9 mio. kr. i 2019 til 33,2 mio. sidste år.

Bundlinjen viser et plus på 1,2 mio. kr. mod 6,6 mio. kr. året før. Det er det mindste overskud i seks år.

Til gengæld er danske feriegæster væltet ind i de måneder, hvor hotellet har måtte holde åbent – og det har været med til at redde regnskabet.

»Hotellet har nydt godt af, at danskerne har valgt at holde ferie i Danmark, hvilket har været en afgørende faktor for hotellets positive resultat. På trods af nedlukningerne udviser selskabets resultat for 2020 derfor et overskud. Dette anses for tilfredsstillende set i lyset af driftsvilkårene,« skriver hotellets ledelse i regnskabet.

Hotel Vejlefjord blev hårdt ramt af efterdønningerne fra finanskrisen for mere end 10 år siden. Da det så allersortest ud efter regnskabsåret 2013, var egenkapitalen negativ med 27 mio. kr. efter en årrække med store underskud.

Siden har hotellet, der ligger ved Stouby ca. 15 kilometer øst for Vejle, vendt skuden og har gennem flere år kunnet præsentere pæne solide overskud, der hvert år har nedbragt den negative egenkapital.

Efter regnskabsåret 2019 kunne hotellet endelig berette om en positiv egenkapital på 3,3 mio. kr. Ifølge det seneste årsregnskab er egenkapitalen vokset til 4,5 mio. kr.

Selv om konsekvenserne af coronakrisen foreløbig har rakt langt ind i 2021, skal gæster og ansatte dog ikke frygte, at Hotel Vejlefjord er tæt på at dreje nøglen om.

»Selskabets omsætning og likviditet forventes fortsat at være påvirket af Covid-19. Ledelsen oplyser, at selskabet har den nødvendige likviditet til at driften kan gennemføres,« står der i regnskabet.

Hotel Vejlefjords historiske bygninger går 120 år tilbage til dengang, hvor læge Christian Saugman åbnede Danmarks første sanatorium for brystsyge.

Siden blev Vejlefjords værelser og lokaler ombygget, der blev sat gang i tilbygningsprojekter, og i 2008 blev en stor spaafdeling taget i brug.

Hotel Vejlefjord er ejet af Vejlefjord-fonden.

BRANCHENYT
Læs også