Erhverv

Dårlige chefer får os til at droppe jobbet i stor stil

Mere end 40 pct. af de adspurgte i en ny rundspørge har på et tidspunkt droppet jobbet på grund af chefen.

Flere har droppet jobbet på grund af utilfredshed med den nærmeste chef eller leder, viser ny rundspørge. Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Det kan få store konsekvenser for din karriere, hvis din nærmeste leder forpester din hverdag. Faktisk så store, at mange ender med at tage deres gode tøj og gå på grund af et anstrengt forhold til chefen.

Det viser en ny rundspørge, som Yougov har foretaget for Business Danmark, der er fagforening og a-kasse for sælgere og marketingsfolk.

Rundspørgen bygger på svar fra et panel bestående af mere end 500 lønmodtagere.

Ifølge rundspørgen har 43 pct. af de adspurgte prøvet at droppe et job på grund af utilfredshed med den nærmeste chef eller leder som en af de primære årsager.

»Det er faktisk rigtig mange, der har prøvet at søge nye veje på grund af en chef, men det er egentlig heller ikke så overraskende, når man tænker på, at vi tilbringer næsten halvdelen af døgnets vågne timer på arbejdspladsen,« siger Kasper Rubæk Clementsen, karriererådgiver i Business Danmark.

Og hvad er det så, der gør en chef god? Ifølge rundspørgen er der især ét punkt, som de adspurgte finder vigtigt - nemlig tillid.

63 pct. af de adspurgte svarer, at det er vigtigt at den nærmeste chef eller leder har tillid til de ansatte, mens chefens kompetanceniveau også scorer højt på listen.

Men inden du farer op af stolen og marcherer ind på din inkompente chefs kontor for at sige op, så opfordrer Kasper Rubæk Clementsen til, at du lige tænker dig godt om først.

»Hvis du er træt af din chef, for eksempel fordi du mener, at der mangler tillid eller kompetencer, så er det som regel en god idé at forsøge at indgå i en dialog, inden du trækker stikket. For ofte er problemerne baseret på misforståelser, som kan udredes for eksempel via en forventningsafstemning,« siger han.

Læs også
Top job