Erhverv

Lars Seier skyder millioner ind: Kendt iværksætters bilagsfirma drømmer stort

Paperflow, der tidligere gik under navnet Bilagscan, har flere prominente investorer i ejerkredsen. Nu har investorerne tilført nye millioner i jagten på yderligere vækst.

Artiklens øverste billede
Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen har sammen med andre investorer skudt nye penge ind i Paperflow.

Bilagsfirmaet Paperflow, der tidligere hed Bilagscan, vil nu sætte fart i forretningen og gøre sig selv så lækker, at firmaet en dag kan sælges videre.

Derfor har ejerkredsen skudt knap 9 mio. kr. ind i Paperflow. Pengene kommer primært fra Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen, it-velhaveren Preben Damgaard og et selskab, hvor Joachim Harding Spangsberg - nevø til flødebollemillionæren Michael Spangsberg - er involveret.

Lars Seier fortæller i en mail, at han har øget sin investering i Paperflow, fordi han har en stor tro på projektet.

Med de nye penge i ryggen skal Paperflow nu løftes væk fra iværksætterstadiet. Det fortæller Jesper Hendriksen, der begyndte som adm. direktør i Paperflow i september 2020.

»Jeg blev hentet ind til en klar opgave om at tage virksomheden videre. Nu har jeg sammen med resten af de ansatte bygget fundamentet til at skalere virksomheden, og det skal vi bruge penge til. Det har ejerne kvitteret for med denne kapitalforhøjelse,« siger han.

Preben Damgaard er blandt investorerne i Paperflow. Foto: Mik Eskestad

Både Lars Seier og Preben Damgaard har i forbindelse med kapitalforhøjelsen fået indsat egne folk i Paperflows bestyrelse, hvilket ifølge Jesper Hendriksen er et tegn på, at de prominente investorer nu vil hjælpe yderligere og styrke ledelsen.

Konkret skal den nye kapital i Paperflow bruges på at ansætte flere medarbejdere og forbedre produktet, som blev lanceret i 2017.

Kort forklaret er produktet et cloud-baseret system, der ved hjælp af kunstig intelligens scanner og håndterer bilag som kvitteringer eller fakturaer, så den manuelle bogføring gøres automatisk.

»Vi er vokset trods coronakrisen, men vi har stadig en udfordring i at forklare potentielle kunder, hvad vores teknologi kan. Folk er lidt bange for kunstig intelligens, så nu skal vi lægge et mere markant tryk på vores markedsføring og kommunikation,« siger Jesper Hendriksen.

Serieiværksætteren Werner Valeur, der tidligere hed Toke Kruse, stiftede Paperflow og har løbende nedbragt sin ejerandel, som nu er på under en fjerdedel af selskabet.

Stifteren af Paperflow, den kendte iværksætter Werner Valeur, som tidligere gik under navnet Toke Kruse, har løbende solgt ud af sine anparter i bilagsfirmaet. Nu er han ikke længere største anpartshaver af Paperflow og ejer under en fjerdedel af selskabet.

»Det er helt efter planen. Werner er ikke investor, men derimod iværksætter. En del af rejsen for ham er at bygge virksomheder op og derefter løbende tjekke ud af virksomhederne. Nu vil han gerne arbejde hen mod et exit, og det vil vi også gerne som virksomhed på langt sigt. Vi skal blive så store, at vi er interessante for strategiske samarbejder eller kapitalfonde,« siger Jesper Hendriksen.

Ifølge et estimat fra faktureringsvirksomheden Billentis er der årligt 550 milliarder bilag på verdensplan, så potentialet er enormt.

Udover at være til stede i Danmark er Paperflow også gået ind på markeder i de øvrige nordiske lande, Tyskland og England. Ligesom selskabet i 2022 drømmer om at gå ind i USA med ny kapital i ryggen.

Paperflow har hidtil kun givet underskud. Det seneste offentliggjorte regnskab fra 2019 viste et tab på 6,8 mio. kr.

2020 kommer også til at byde på et underskud, oplyser Jesper Hendriksen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.