Serier

Astrazeneca er ude – hvad betyder det for festivalerne og det andet stik?

Det er et bump på vejen mod flokimmunitet, at vi ikke længere vil anvende vaccinen fra Astrazeneca, mener to eksperter. Her er deres svar på syv konkrete spørgsmål.

Corona rammer verden
De danske myndigheder har besluttet sig for at stoppe med at bruge vaccinen fra Astrazeneca. Foto: Marco Bertorello/AFP Nu kan det være, at de danskere, der fik første stik med Astrazeneca, skal have det andet med f.eks. vaccinen fra Moderna. Men er det sikkert og effektivt? Foto: Marco Bertorello/AFP Professor Hans Jørn Kolmos mener, at det er ekstremt forsigtigt, når myndighederne beslutter ikke at anvende Astrazeneca-vaccinen. Foto: Lars Skaaning Professor Lars Østergaard beholder sine billetter til Smukfest. Foto: Casper Dalhoff

Kan man lige så godt opgive at komme til musikfestival her til sommer? Og er det farligt for dem, der allerede har fået det første stik med Astrazeneca-vaccinen, at de nu skal have stik nummer to med en anden vaccine?

Disse spørgsmål – samt mange andre – kan naturligt stilles, efter at de danske myndigheder har besluttet sig for at stoppe med at bruge vaccinen fra Astrazeneca, fordi den kan forårsage sjældne, alvorlige blodpropper. Vaccinen var ellers udset til at være en vigtig del af det danske vaccinationsprogram. ..

BRANCHENYT
Læs også