Erhverv

Gamestop-topchef træder tilbage - aktien stiger kraftigt

Gamestop skal senest i løbet af sommeren finde en nye topchef, efter at George Sherman har annonceret sin afgang.

Gamestop har været på stort set alles læber, efter det lykkedes en række småinvestorer på forummet Reddit at få aktien til at stige voldsomt til stor fortrydelse for ikke mindst dem, der havde spekuleret i kursfald til selskabet. Foto: Arkiv.

Det stærkt omdiskuterede selskab Gamestop skal have ny topchef, når den nuværende senest med udgangen af juli måned træder tilbage.

Det fremgår af en meddelelse fra Gamestop.

»Jeg er meget stolt af det, vi har opnået med Gamestop de seneste to år, inklusiv den svære coronapandemi. Det har været et privilegium at lede så mange dedikerede og talentfulde individer, som kollektivt indeholder en enestående passion for spilindustrien,« udtaler George Sherman, adm. direktør i Gamestop, i en forberedt kommentar til sin forestående afgang.

Det fremgår ikke, om der er tale om en decideret fyring, men bestyrelsen henviser i meddelelsen til en indberetning til det amerikanske børstilsyn, SEC.

Her fremgår det bl.a., at bestyrelsen har evalueret, om selskabet har den rette ledelse til at imødekomme de forretningsmæssige udfordringer.

»Selskabet er langt stærkere i dag, end da han kom til. På et personligt plan vil jeg også gerne takke George for at forme vigtige partnerskaber med nye direktører, som er kommet til Gamestop over de seneste måneder,« udtaler bestyrelsesformand i Gamestop, Ryan Cohen.

Gamestop kom for alvor på alles læber i januar, hvor aktien oplevede et kæmpe skub i et historisk ”short-squeeze”.

Det førte til, at aktie-apps strøg til tops på både App Store og Google Play, og platforme som Robinhood og Etoro oplevede nedbrud pga. interessen.

Selvom Gamestop har mistet halvdelen af sin værdi siden toppen i februar - hvor små privatinvestorer lavede et stormløb på aktien, og hedgefonde brændte fingrene - handler Gamestop i formarkedet til kurs 167.

Det er en stigning på mere end 3.000 pct. på et år til trods for, at der fundamentalt set ikke er sket det store med detailkæden. Den sælger således fortsat fysiske computer- og konsolspil, hvilket i årevis har været under pres, fordi spillene i stigende grad downloades.

Gamestop-aktien stiger omkring 10 pct. til kurs 170 oven på nyheden.

BRANCHENYT
Læs også