Erhverv

Michelin-restauranten Gastromé genopstår i nyt selskab

Det sker, efter den aarhusianske toprestaurant i marts indgav en konkursbegæring og lukkede ned.

Artiklens øverste billede
Gastromé har siden 2015 haft én stjerne i Michelinguiden. Under coronakrisen forsøgte selskabet at holde gang i indtjeningen ved bl.a. takeaway-løsninger. Arkivfoto: Casper Holmenlund Christensen

Der var hverken penge til at betale husleje eller lønninger til de i alt fire ansatte, da Michelin-restauranten Gastromé for knap en måned siden begærede sig selv konkurs og lukkede ned for al aktivitet.

Nu fortæller stifter og restauratør Søren Jakobsen, at den danske toprestaurant genopstår i et nyt selskab.

»Efter vi offentliggjorde konkursen, blev vi overrendt af interesse fra både private og selskaber. Det har betydet, at vi har haft en række investorer, som var interesseret i at genskabe restauranten, og der er vi gået med det, som fremtidsmæssigt ser mest fornuftigt ud. Vi havde ikke selv den nødvendige kapital, men det har vi nu fået tilført,« siger restaurantejeren.

Det betyder, at Michelin-restauranten igen den 5. maj kan byde gæsterne indenfor i samme lokaler og under samme navn.

Kokkene bag Gastromé, Søren Jakobsen (tv) og William Jørgensen, har sammen med en investor skiftet et nyt selskab, der skal drive Michelin-restauranten Gastromé videre. Arkivfoto

Søren Jakobsen ønsker ikke at oplyse, hvor meget der er investeret i det nye selskab. Han fortæller dog, at det er investeringsselskabet Lyngså Invest med Lars Jørgensen i spidsen, der sammen med de to stiftere har købt konkursboet efter Gastromé.

Heller ikke Lars Jørgensen, der ligeledes er tidligere medejer af Gastromé og bestyrelsesformand for selskabet, ønsker at oplyse, hvor meget han har kastet i det nye selskab.

»Jeg forventer, at vi sammen bevarer grundlaget for en fantastisk restaurant og for at videreudvikle stedet. Jeg har tidligere købt ind i konkursbo og investerer ud fra, hvad det kan blive til fremadrettet. Vi forventer at lave overskud fremadrettet, men det er ikke det, der er drivkraften. Det er kærlighed til maden,« siger han.

I forbindelse med konkursen angav Søren Jaokbsen coronakrisen og den fortsatte nedlukning som primær årsag til, at Michelin-restauranten måtte kaste håndklædet i ringen.

Ifølge de seneste regnskaber for Gastop ApS, der er selskabet bag Gastromés konkursbo, var selskabet dog allerede inden coronakrisen underskudsgivende.

I 2019 tabte Gastop ApS knap 221.000 kr. efter skat, mens driftsresultatet på lød på -300.000 kr. Også egenkapitalen var negativ.

Den lød i 2019 på -104.000 kr. mod 116.800 kr. året forinden.

Alligevel kommer stifterne og Lars Jørgensen ikke til at ændre ved konceptet fremover.

»Vi kommer ikke til at ændre det store på det, vi havde. Vi skal have en sund forretning op at køre, og der kan det give ro på bagsmækken, at vi nu har en investor i ryggen. Der ligger fortsat en usikkerhed i forhold til coronakrisen, men det giver tryghed og ro, at vi nu har økonomi til at investere i fremtiden. Det har vi ikke haft tidligere,« siger Søren Jacobsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til gæld og kreditorer fra advokat Morten Moltke Nygaard, der er indsat som kurator i konkursbehandlingen af Gastop Aps.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.