Patrick Sjölin vil sælge skræddersyede jakkesæt i hele Europa

I øjeblikket åbner herretøjsforretningen Sjölin en butik om måneden. Målet er at sprede sig i Europa og sikre en omsætning på 40 mio. kr. næste år.

Det danske brand Sjölin vil sælge skræddersyet jakkesæt i hele Europa og åbner i øjeblikket en butik om måneden. Her ses stifter Patrick Sjölin i kædens showroom i Aarhus. Foto: Brian Karmark Sjölin A/S vil sælge skræddersyet jakkesæt i hele Europa og åbner i øjeblikket en butik om måneden. Stifter Patrick Sjölin i deres showroom i Risskov .

Et jakkesæt skal have den rigtige pasform fra start.

Så enkelt kan det siges, hvis det står til 30-årige Patrick Sjölin, der står bag det danske jakkesætbrand Sjölin.

Brandet har hovedkontor i Aarhus og tilbyder sine kunder skræddersyede jakkesæt fra en startpris på 2.999 kr.

Ifølge stifteren betyder det, at Sjölin i øjeblikket ikke har »den sædvanlige høje« fortjeneste på hver enkel habit. Men ved at sprede konceptet til Europa inden for de kommende år, forventer Patrick Sjölin at få indtjeningen til at stige og lande en omsætning på 40 mio. kr. i 2022.

»Jeg vil gerne demokratisere det målsyede jakkesæt, så alle får muligheden for at få et. Det kan jo ikke passe, at man skal købe et dyrt jakkesæt og bagefter betale en skrædder for at få det til at sidde rigtigt. Vi har optimeret vores værdikæde og er nu klar til at indtage hele Europa,« siger stifteren.

Stifteren gik fuldtid i projektet i 2015, og Sjölin har på nuværende tidspunkt 10 butikker i Danmark.

Ifølge virksomhedens seneste regnskab landede brandet sidste år et overskud på 1,3 mio. kr., mens omsætningen lød på 11,5 mio. kr.

Tal, der ifølge budgettet for 2022 forventes at være vokset til 10 mio. kr. på bunden og sikre mere end en tredobling af omsætningen.

»Vi er klar til at åbne nye butikker i bl.a. Silkeborg, Herning, Randers, Horsens, Vejle og yderligere fire butikker på Sjælland, hvor vi alene i år forventer at åbne 10 nye forretninger. Derudover er vi i gang med at etablere butikker udenfor Danmark og forventer at kunne åbne den første i Norge i 2022. 2020 var et optimeringsår, og nu er vi klar til at give den fuld gas,« siger Patrick Sjölin.

I øjeblikket starter Sjölin A/S en butik om måneden, og målet er at have 100 butikker fordelt i Europa om fem år.

Ifølge stifteren skal det ske ved udbrede kæden gennem et franchisekoncept, hvor separate indehavere står for hvert enkelt butik.

»I princippet kunne jeg søge en investor, der kunne hjælpe mig med at sprede konceptet på rekordtid, men jeg vil gerne give franchisetagere mulighed for at komme med på rejsen. Teamet bag Sjölin er ungt, så det betyder ikke så meget for os, om det tager to eller tre år ekstra uden en investor. Det fede ved franchisemodellen er, at vi kan gøre det selv,« siger Patrick Sjölin.

På nuværende tidspunkt har Sjölin forretninger i Aarhus, Aalborg, Viborg, Esbjerg, Kolding, Middelfart, Odense, Kgs. Lyngby & Nørreport.

Selskabets hovedkontor er beliggende i Aarhus, og Sjölin får syet sine jakkesæt i Polen.

BRANCHENYT
Læs også