»Paradigmeskift« på arbejdspladsen: Pligten til at møde fysisk er erstattet med fornøjelse

Større fokus på rengøring, bedre kvalitet i kantinen og fleksible arbejdsrum skal i fremtiden gøre det attraktivt at møde fysisk ind på job igen. Det sætter store kvalitetskrav til servicevirksomheder.

Coronanedlukningen har skubbet til flere seperate udviklinger på arbejdsmarkedet inden for hjemmearbejde. Det har betydet øget krav til rengøring og kantineordning. »Det skal være en oplevelse og noget, der er værd at komme ind for, hvis den enkelte medarbejder skal løfte sig fra hjemmearbejdspladsen,« siger Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri. Foto: Pr. Visma har indrettet det nyåbnede domicil fra 2021 med flere fællesområder og flere arbejdsrum. I stedet har virksomheden fjernet en del skrivebordspladser. På billedet ses Lars Engbock, adm. direktør i Visma e-conomic. Foto: Gregers Tycho.

De seneste 15 måneders coronanedlukning har sat skub i flere udviklinger i arbejdsmarkedet, hvor særligt kontormedarbejdere har måttet vænne sig til hjemmearbejde i større eller mindre grad.

Den tendens ser ud til at fortsætte, efter Finans i den forgangne uge kunne fortælle, at tre ud af fire af lederne forventer eller allerede har planlagt mere hjemmearbejde efter coronakrisen, på baggrund af en undersøgelse fra fagforeningen Lederne...

Læs også