Anders Kirk Johansen forsøger at gå i sin morfars fodspor

Med MyGarage har Anders Kirk Johansen skabt et bilparadis uden lige i Danmark. Inspirationen og forkærligheden for biler stammer i høj grad fra hans morfar, Godtfred Kirk Christiansen.

Det er endnu ikke lykkes Anders Kirk Johansen at tjene penge på MyGarage, men han er tilfreds med udviklingen, som han beskriver som en sneboldeffekt, hvor det begynder at rulle. Foto: Joachim Ladefoged

Torsdag den 24. juni er der reception i Vejle. Lego-arvingen Anders Kirk Johansens luksuriøse bilhus står færdig, sidste etape af byggeriet er gennemført, og MyGarage breder sig nu over næsten 20.000 kvadratmeter.

»Jeg synes, det bliver sjovere og sjovere,« siger Anders Kirk Johansen.

Han søsatte projektet i 2015. I dag er MyGarage tæt på at runde 35 medarbejdere og ved at udvikle sig til en stor butik, fortæller han.

MyGarage
MyGarage har endnu ikke set et år uden røde tal på bundlinjen. Selskabet har dog en række indtægtskilder:
  • Salg: MyGarage sælger og leaser en række biler af mærker som Volvo, BMW, Mercedes og Aston Martin.
  • Service: Det vejlensiske bilhus er autoriseret værksted for blandt andre Porsche og Rolls Royce.
  • Opbevaring: Har man en bil, man særligt gerne vil passe på, kan man betale sig fra at få den opbevaret hos MyGarage.
  • Mødested: Lokalerne i Vejle kan lejes til møder og lignende med udsigt til garagens mange biler.

»Nu skal man selvfølgelig passe på, hvad man siger, i forhold til hvad familien har,« siger han og ler.

Han indrømmer gerne, at der var en periode, hvor han begyndte at tvivle på MyGarage. Måske skulle han bare have rejst lidt oftere på ferie i Spanien, slappet af og spillet golf i stedet for, tænkte han.

Sådan har han det ikke i dag.

»Jeg er i MyGarage på den lange bane. Vi har også mulighed for at udvikle det, så det i realiteten kan blive dobbelt så stort,« siger Anders Kirk Johansen, som ejer 32 pct. af Kirk Johansen-familiens pengetank, Kirk Kapital.

Hans interesse for biler kommer fra morfaren, Godtfred Kirk Christiansen, som i adskillige årtier anførte Lego som både adm. direktør og bestyrelsesformand.

Det fortæller Anders Kirk Johansen og erindrer, hvordan morfaren yndede at samle på veteranbiler fra 1920’erne og 1930’erne, som han ikke havde haft råd til i sin ungdom.

»Jeg var 12-13 år, da han fyldte 70 og trådte lidt tilbage. Vi nåede at have fem år sammen med biler, hygge og sjov. Alt muligt. Jeg havde lige en alder, hvor han var mit største idol, og det er han stadig i dag,« siger Anders Kirk Johansen.

Foruden den fælles interesse for biler forsøger Anders Kirk Johansen i MyGarage at viderebringe nogle af de værdier, som hans morfar stod for.

»Ud over at være en kanondygtig iværksætter, som alle kan se, han var, så var morfar også typen, der gerne ville glæde andre mennesker med noget godt og være ydmyg omkring det,« siger Anders Kirk Johansen.

Derfor koster det heller ikke en øre at gå ind fra gaden for at beundre de mange flotte køretøjer, der holder til i MyGarage.

Skønt det ikke altid hjælper på bundlinjen, er det netop de motorglade gæster, som Anders Kirk Johansen hæfter sig ved, når han skal forklare, hvad han får ud af MyGarage.

»Engang imellem er jeg heldig at støde ind i nogle, som ikke lige ved, hvem jeg er. Der føler jeg, at jeg får deres fuldstændig uforbeholdne holdning og bare ser deres begejstring. Det er ikke noget med, at de fedter for mig. Det er sgu nok der, jeg går hjem med det største smil,« siger han.

MyGarage i Vejle er et vaskeægte drømmeland for bilentusiaster, men det er endnu ikke lykkedes Anders Kirk Johansen også at gøre det til en rentabel forretning.

Selskabet kom ud af 2020 med et underskud på 3,8 mio. kr., og har samlet lavet underskud for knap 27 mio. kr. siden 2014, viser regnskaberne.

Anders Kirk Johansen siger, at resultaterne ikke er tilfredsstillende endnu, men at det går i den rigtige retning. Han forventer, at MyGarage laver overskud i 2022.

Læs også