Erhverv

Pfizer vil fra 2022 lade afrikansk fabrikant hælde vaccine på hætteglas

Pfizer vil fra næste år lade en sydafrikansk vaccinefabrikant hælde vacciner på hætteglas, som eksklusivt skal gå til Afrika, der er plaget af massiv vaccinemangel. Ifølge kritikere er det dog for sent og ikke mindst for lidt.

Afrika har gennem coronapandemien været konsekvent bagud, hvad angår vaccination. Kun 1,5 pct. af kontinentets befolkning er på nuværende tidspunkt færdigvaccineret. Foto: Joseph Prezioso/AFP

Verdenssundhedsorganisationen WHO har sagt det igen og igen: Med kun 1,5 pct. af den afrikanske befolkning færdigvaccineret og immun og en tredje smittebølge, der sender smittetal og antallet af indlagte i vejret, er der hårdt brug for coronavacciner på det afrikanske kontinent.

Nu ser en ny aftale mellem Pfizer, Biontech og den sydafrikanske vaccinefabrikant Biovac ud til at give lys for enden af tunnellen. Fra næste år skal Biovac nemlig stå for de sidste trin i produktionen af Pfizer-coronavacciner, der helt eksklusivt skal gå til de afrikanske lande, skriver flere medier, herunder The New York Times. ..

Læs også