Erhverv

Danske virksomheder kan få stor rolle i Sydafrikas grønne omstilling

Sydafrikas præsident vil udbygge landets mangelfulde strømkapacitet med grøn energi, og her får Danmark sandsynligvis en stor rolle at spille.

Sydafrikas præsident, Cyril Ramaphosa, vil udbygge landets elproduktion. Foto AFP

I august er der deadline for at byde ind på den auktion for vedvarende energi, som Sydafrikas regering lancerede i marts i år. 2,6 GW vind- og solenergi er i udbud, og når vinderne bliver fundet, er der god grund til at sidde klar ved telefonerne hos de danske leverandører til vindindustrien. Danske eksportører kan nemlig komme til at spille en væsentlig rolle i Sydafrikas grønne omstilling og udbygningen af landets mangelfulde strømproduktion.

Sydafrika er i dag plaget af regelmæssige strømafbrud som følge af en elproduktionskapacitet, der ikke kan følge med forbruget. Derfor fik præsident Cyril Ramaphosas plan om at udbygge landets elproduktion også en god modtagelse. Konkret er det intentionen, at strømproduktionen skal udbygges med omkring 40 GW frem mod 2030, heraf ca. 18 GW vind og 8 GW sol. Til sammenligning er den nuværende danske vindmøllekapacitet på lidt over 6 GW...

Læs også