Erhverv

Presset skokæde sælger ud og lukker flere butikker

Den familieejede kæde Paw Sko er ifølge et nyt regnskab så hårdt ramt af coronakrisen, at den nu lukker flere butikker og sælger ud i selskabets ejendomme.

Paw Sko blev stiftet af Povl Wentzel i 1974. Selskabet er i dag ejet af hans søn Jan Wentzel. Arkivfoto

Skokæden Paw Sko, der slår sig op på »godt, praktisk, smart og moderne fodtøj« til hele familien, er hårdt ramt af coronapandemiens nedlukninger.

Ifølge et regnskab for det skæve regnskabsår 2020/2021 har pandemien gjort det umuligt for selskabet at vende de seneste års milllionunderskud til sorte tal på bundlinjen, hvilket ellers var planen.

Selskabet har nemlig brugt den seneste regnskabsperiode på at »rydde op« i forretningen, men i stedet for at skabe overskud, lukker den familieejede kæde nu sine butikker i henholdvis Grenå og Nykøbing Falster.

Samtidig oplyser ledelsen i regnskabet, at den har »afhændet« en af selskabets tre ejendomme.

Det sker som følge af coronakrisen, der har resulteret i, at størstedelen af kædens butikker har været tvangslukket frem til midten af april i år.

»Omsætningen i årets første 4 måneder er således markant lavere end normalt. Selskabet har delvist kompenseret sine faste omkostninger og lønomkostninger i samme periode. Omsætningsudfaldet har naturligt påvirket selskabets likviditet, da vareindgangen ikke har kunnet annulleres tilsvarende og omkostninger kun dækkes delvist,« lyder det i regnskabet.

Paw Sko tabte i 2020/2021 knap 10 mio. kr. efter skat. I samme periode regnskabsåret forinden lød underskuddet på 14,4 mio. kr.

Selskabets bruttofortjeneste landede ifølge seneste regnskab på 26 mio. kr., hvilket er 5 mio. kr. mindre end i 2019/2020.

Paw Sko er ejet af familien Wentzel, der etablerede kæden i 1974.

Stifter Povl Wentzel har tidligere fortalt til Finans, at kædens navn skal tilskrives hans hustru Agth Wentzel, der i 1974 forlod sin lærerstilling for at blive ansvarlig for den regnskabsmæssige del af virksomheden.

Paw er lig med de initialer, der stod på det sølvtøj, som hun og Povl Wentzel fik i gave, da de blev gift efter at have mødt hinanden på en gymnastikhøjskole: P for Povl, A for Agth og W for Wentzel.

I dag er virksomheden ejet af parrets søn Jan Wentzel.

Selskabet har på nuværende tidspunkt 15 butikker fordelt i hele landet.

Læs også