Erhverv

Anders Holch Povlsen stormer frem: Kun få i verden har øget formuen mere i 2021

Danmarks rigeste person kunne i løbet af juli se formuen blive estimeret på et helt nyt og højere niveau.

Anders Holch Povlsen, som her ses til venstre, har lagt masser af milliarder til formuen i 2021. Bestseller beskrives end ikke som hans største aktiv længere af Bloomberg. Foto: Jens Dresling

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er blandt de personer i verden, der har øget formuen mest hidtil i 2021.

Det viser en optælling, som Finans har lavet på baggrund af den anerkendte opgørelse over klodens rigeste fra Bloomberg.

Ifølge listen fra Bloomberg var der mandag kun 87 personer i verden, hvis estimerede papirværdi var øget mere i 2021 end Anders Holch Povlsens.

Danskerens formuehop i år på 3,3 mia. dollars, svarende til 20,7 mia. kr., har haft den betydning, at Holch Povlsen mandag var verdens 176. rigeste. Da 2021 begyndte, var Anders Holch Povlsen nummer 250. Året forinden var han nummer 300, så det går fremad med hastige skridt.

Sådan har Anders Holch Povlsens formue udviklet sig:

År Samlet formue i mia. dollars Placering på listen over verdens rigeste
2019 4,8 415
2020 5,6 373
2021 12,7 176

Alle oplysninger fra ovenstående tabel er trukket på datoen den 2. august i henholdsvis 2019, 2020 og 2021 hos Bloomberg

En dag i juli blev Holch Povlsens formue opjusteret med 3 mia. dollars, da den svenske betalingskomet Klarna netop havde gennemført en ny investeringsrunde, som værdiansatte Klarna til svimlende 45,6 mia. dollars.

Da Holch Povlsen og hans Heartland-koncern ejer omkring 11 pct. af Klarna, smittede det yderst positivt af på Holch Povlsens papirformue.

Faktisk bliver Klarna nu af Bloomberg beskrevet som Anders Holch Povlsens største enkeltaktiv. Større end Bestseller, der tidligere figurerede som danskerens største aktiv.

Klarna er nu Europas mest værdifulde fintech-virksomhed og arbejder ifølge flere internationale medier på at blive børsnoteret. Måske allerede senere i 2021.

Bestseller
  • Bestseller er en familieejet dansk modekoncern med hovedsæde i Brande.
  • Ejes af adm. direktør Anders Holch Povlsen.
  • Rummer 20 mærker – bl.a. Jack & Jones, Selected, Vero Moda, Vila og Only.
  • Sælger tøj på 70 markeder i Europa, Mellemøsten, Nordamerika, Latinamerika, Indien og Australien samt via onlinehandel.
  • Har ca. 2.600 egne og partnerejede butikker. Desuden afsætning via 15.000 andre forhandlere.
  • Omsatte for 24,1 mia. kr. i 2019/20 med et overskud før skat på 776 mio. kr.
  • Familien bag har del i en række andre selskaber – bl.a. Bestseller Fashion Group China, der driver flere end 7.000 butikker i mere end 500 kinesiske byer.
  • Gennem investeringsselskabet Heartland har Anders Holch Povlsen bl.a. ejerandele i Asos, Zalando og Klarna samt ejerskab i danske virksomheder som Normal, Nemlig, Bianco, Whiteaway og Coolshop. Dertil kommer en række startups og iværksætterselskaber.

Tidligere på sommeren fik Holch Povlsen også masser ud af sin investering i den tyske modevirksomhed About You, som blev børsnoteret og derved øgede Holch Povlsens aktier markant i værdi.

Anders Holch Povlsens samlede formue vurderes af Bloomberg at være på knap 80 mia. kr. Det er mere end dobbelt så meget end ved indgangen til 2020.

Udover at eje Bestseller har Anders Holch Povlsen ejerandele i et utal af virksomheder både i Danmark og udlandet. Blandt de mest profilerede er det digitale supermarked Nemlig.com og butikskæden Normal.

Derudover har Holch Povlsen i løbet af 2021 købt sig ind i ”Løvens Hule”-investoren Jacob Risgaards virksomhed Coolshop og i fodboldklubben FC Midtjylland, ligesom han i løbet af sommeren er blevet en del af ejerkredsen i den fremadstormende bank Lunar.

Læs også