Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Luksus-leasing i fremgang: Selected Car Leasing åbner første bilhus i Jylland

Selected Car Leasing har hidtil været til stede på Sjælland og Fyn. Nu åbner leasingfirmaet en afdeling i det jyske for første gang.

Torben Østergaard-Nielsen er Danmarks sjetterigeste med en estimeret formue på 22,2 mia. kr. ifølge den seneste liste fra Berlingske. Han har Europas måske mest unikke og fineste bilsamling. Foto: Joachim Ladefoged

Danmarks sjetterigeste person, fynske Torben Østergaard-Nielsen, indtager nu Jylland med sit fremadstormende luksus-bilfirma Selected Car Leasing.

Hidtil har Selected Car Leasing været fysisk til stede på Fyn og Sjælland, men i løbet af efteråret vil leasingfirmaet åbne en afdeling i Jylland. Nærmere bestemt i Silkeborg, der er kendt som en særdeles bilglad by.

Selected Car Leasing lejer sig ind i det nye og spektakulære oplevelsescenter Gubsø Garage, som er ejet af Marc Vogel, der i 2017 fik 300 mio. kr. for at sælge snusfabrikken V2 Tobacco.

Torben Østergaard-Nielsen
  • Ejer sammen med sine to døtre Selfinvest-koncernen, der ejer United Shipping & Trading Company og en række andre virksomheder.
  • Er blandt landets rigeste med en estimeret formue på over 22 mia. kr.
  • Shippinguddannet og har en HD i afsætning.
  • Blev i 1978 udnævnt til adm. direktør i H. Sommer’s Eftf. Shipping, der i dag er blevet til United Shipping & Trading Company.
  • Blev i maj 2018 eneejer af Selected Car Group.

Ifølge Ulrik Larsen, adm. direktør i selskabet bag Selected Car Leasing, vil det skabe nogle gode synergier at være til stede i Gubsø Garage, som han mener har skabt et bilunivers på et højt niveau.

»Vi har længe haft Øst- og Midtjylland i kikkerten som et attraktivt område med stort kundepotentiale i netop vores segment, derfor er vi yderst tilfredse med, at det er lykkedes at sætte dette samarbejde i vej,« siger han.

Selected Car Leasing ser et potentiale i at kunne bruge Gubsø Garages restaurant, konferencelokaler og spændende events til kundearrangementer. Derudover er Gubsø Garage velkendt blandt bilentusiaster for sin ekspertise indenfor især klassiske biler – ikke mindst Bugatti.

»Vi deler en stor bilpassion med folkene bag Gubsø Garage, og deres sans for funktionalitet og design og ikke mindst deres kendskab til vintagebiler spiller på alle måder sammen med vores værdier og er i al beskedenhed et ret fantastisk match,« siger Ulrik Larsen.

Tidligere på året styrkede Selected Car Leasing sin position på det københavnske og nordsjællandske marked med opkøbet af leasingselskabet SpecialCars.

Selected Car Leasing kunne i juni fremvise en omsætning på 734,5 mio. kr. for regnskabsåret 2020/2021 – en vækst på 77 pct. i forhold til året forinden.

Samtidig voksede overskuddet efter skat med 44 pct. og landede på 9,5 mio. kr.

For bare to år siden havde virksomheden 745 leasingkontrakter med kunder og en årlig omsætning på 183,4 mio. kr. Nu har Selected Car Leasing 2.200 leasingkontrakter.

Ulrik Larsen har derfor erklæret, at Selected Car Leasing nu er en betydelig aktør i den danske leasingbranche.

Selected Car Group
  • Består af virksomhederne Selected Car Leasing, der håndterer leasing af premium- og sportsbiler, Selected Car Investment der køber og sælger investeringsbiler i enkelthandler og som puljeinvesteringer, samt Selected Car Collection, der rummer en af Europas fineste bilsamlinger, og er et af Danmarks mest eksklusive eventhuse til afholdelse af præsentationer, møder og rundvisninger
  • Selected Car Group er en del af den familieejede koncern, Selfinvest, som også rummer USTC-gruppen, der er repræsenteret i mere end 30 lande via koncernens aktiviteter inden for olie & energi, shipping & logistik, rederi, risk management og it
  • I dag består den familieejede koncern af velkendte virksomheder som Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers, Unit IT og Selected Car Group og har på verdensplan 130 kontorer og mere end 3.500 medarbejdere. Selfinvest, der siden 1981 har haft hovedkontor i Middelfart, har en egenkapital på mere end 5 mia. kr. og omsatte i seneste regnskabsår for 77 mia. kr.

Selected Car Group, som står bag Selected Car Leasing, har ikke kun sat fart på sit leasingselskab.

I fjor kunne bilgruppen fortælle, at den langs E20-motorvejen i Middelfart har købt syv grunde og i alt ejer 176.000 kvadratmeter.

Det skal »skabe endnu mere interesse for Middelfart som et bilmekka for klassiske og eksklusive biler«.

Netop eksklusive biler er Torben Østergaard-Nielsen indehaver af. Faktisk har han måske Europas fineste bilsamling, der kaldes Selected Car Collection og kun er åben for inviterede gæster. Her var Finans på besøg i 2018.

Udover Selected Car Leasing og Selected Car Collection består Selected Car Group også af Selected Car Investment, hvor der fokuseres på investeringsbiler.

I 2020 blev der lukket en investeringspulje på 30 mio. kr. målrettet mellem tre og fem superbiler. Det forventede årlige afkast er på mellem 5-7 pct.

Læs også
Top job