Erhverv

Dramatikere om DR’s serieforlis: »Det opleves som Titanic, der sejler ind i et isbjerg«

Formanden for Danske Dramatikere, Nikolaj Scherfig, ser den seneste udvikling i DR som kulminationen på længere tids krise. Han erklærer sig »bekymret« for DR Dramas fremtid.

DR har produceret hitserier som ”Borgen”, som jævnligt har haft over 1 mio. seere pr. afsnit. I 2022 vender ”Borgen” tilbage med en fjerde sæson. Men denne gang er der tale om en co-produktion mellem DR og Netflix. Foto: Mike Kollöffel/DR Titel:
Fred til lands

Ophavsret:
Type 1 - DR har alle ophavsrettigheder til billederne i denne kategori. Må bruges til omtale af DR.
Fotograf:
Bjarne Bergius Hermansen
Billedtekst:
Ny dramaserie blev præsenteret ved bål på Fyn.

Holdet bag DR’s kommende dramaserie ’Fred til lands’ inviterede tirsdag til pressemøde ved Frøbjerg Bavnehøj. Udover at tale med seriens stjerner og skabere, fik de fremmødte også en tur på settet.

Til efteråret ruller en psykologisk thriller over skærmen på DR1. Dramaserien ’Fred til Lands’ er lavet i samarbejde med MOTOR og FilmFyn og er i fuld gang med at blive optaget. Når støvet har lagt sig (6:10)
Foto: Jason Alami

Man kunne ikke holde sig inden for budgettet, og man kunne ikke finde kvalificeret arbejdskraft.

Det var i korte træk den begrundelse, som DR angav, da man i august – otte uger før optagelserne skulle gå i gang – valgte at sætte produktionen af en serie om Leonora Christina Ulfeldt på pause. ..

Læs også