Erhverv

Hovedstaden tager tusindvis af parkeringspladser fra sorte biler

Et flertal i København Kommunes borgerrepræsentation omdanner tusindvis af normale p-pladser til kun at må benyttes af elbil og delebil.

Frem mod 2026 vil der i København komme flere parkeringsmuligheder for elbiler og delebiler. Arkivfoto: Jens Dresling

Der vil fremover være 5.000 færre muligheder for at parkere i København, hvis du har en benzin- eller dieselbil. Hvis du til gengæld har en elbil eller delebil, får du flere parkeringspladser til gratis afbenyttelse.

Det skriver FDM.

Et flertal i Københavns Kommunes borgerrepræsentation er blevet enige om at ændre 4.100 parkeringspladser til kun at må benyttes af elbiler. Elbil-pladserne vil være med ladeinfrastruktur og uden tidsbegrænsning. Derudover omdannes 900 p-pladser til kun at må benyttes af delebiler med fast stamplads.

Det meste i aftalen er godt, mener FDM, der er en organisation for danske bilejere.

»Det er en rigtig god idé at skabe 4.100 pladser med ladestandere. Der er stort pres på de eksisterende ladere, og hvis folk i byen skal have elbil, så er det jo en forudsætning, at de kan lade bilerne op. Det er svært i øjeblikket, og det bremser den grønne omstilling af bilparken,« skriver chefkonsulent i FDM, Dennis Lange, i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune har til gengæld være en anelse for rundhåndet med antallet af nye p-pladser til delebiler, mener FDM.

»Det er tvivlsomt, om der kommer så stor en efterspørgsel på delebiler, at det retfærdiggør 900 pladser. Vi opfordrer til, at behovet løbende evalueres, så der ikke risikerer at være en masse ubrugte pladser, som andre ikke må parkere på,« udtaler Dennis Lange.

I aftalen fremgår det også, at parkeringszonerne udvides for at fjerne pendleres mulighed for at parkere gratis i udkanten af byen og så tage cyklen eller bussen det sidste stykke på arbejde. Der vil blive oprettet 15 parkeringszoner med tidsbegrænset parkering på tre timer.

De 5.000 pladser vil løbende blive ændret frem mod 2026.

Budgetaftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radiale Venstre, SF, Venstre, Alternativet, Dansk Folkeparti, Frie Grønne og løsgænger Kåre Traberg Smidt.

Læs også