Erhverv

Investeringsøkonom: Danske aktier står først i køen ved korrektion

En større aktiekorrektion kan være på vej, og de danske aktier vil tage de første tæsk, mener investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

Danske aktier er dyre, og derfor vil de blive ramt som nogle af de første ved en kurskorrektion, mener investeringsøkonom. Foto: Arkivfoto.

Danske aktier vil blive ramt som nogle af de første, når der kommer en kurskorrektion. Derfor bør danske investorer være urolige lige nu, hvor bekymringer i Kina begynder at sende dønninger gennem resten af verden.

Det mener Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

En samlet korrektion på 5 pct. eller mere på indeksniveau er ikke usandsynlig.

Per Hansen, investeringsøkonom, Nordnet.

»Der er god grund til, at danske investorer sidder uroligt i aktiebåden lige nu. De kommende dage og uger kan blive urolige, og der bliver formentlig god grund til at snuppe en søsygetablet,« siger Per Hansen en skriftlig kommentar.

Bekymringer i Asien - og især Kina - har sendt de asiatiske aktiemarkeder i mørkerødt mandag morgen. Det kinesiske aktieindeks er faldt med 3-4 pct. og det tyder på, at usikkerheden spreder sig. Det amerikanske aktiemarked forventes et fald på 1 pct. og nogenlunde det samme forventes i Danmark og Tyskland.

Får urolighederne sit tag i markedet, kan vi se mod en større kurskorrektion, forventer Per Hansen.

»Det er længe siden, investorerne er blevet mindet om, at der er er risiko ved at investere i aktier. En samlet korrektion på 5 pct. eller mere på indeksniveau er ikke usandsynlig,« siger Per Hansen.

Ved en større korrektion vil de danske aktier blive ramt som nogle af de første, mener han.

»De danske aktier vil stå forrest i korrektionskøen af den simple årsag, at prisfastsættelsen er meget høj,« siger Per Hansen.

En række danske aktier har allerede oplevet en større kurskorrektion. Det gælder eksempelvis selskaber som Carlsberg og Ørsted.

Det nuværende kursfald skyldes i følge Per Hansen primært bekymringer på det kinesiske marked på grund af et muligt nærtstående kollaps af ejendomskæmpen Evergrande, der lige nu står til at misligholde sin 300 mia. dollar gæld. Samtidig er september en normal urolig måned på aktiemarkederne.

Læs også
Top job