Konkurs under protest: Seimei-stifter kæmpede imod beslutningen

Det er en trist og skuffet Allan Feldt, der nu giver SPG International skylden for deres fælles firma Seimeis konkursbegæring.

Siden Allan Feldt solgte kildevandsselskabet Aqua D'or til franske Danone har han bl.a. drevet brandet Wish gennem firmaet Seimei.  Foto: Lars Krabbe.

Det var under stor protest, da stifter-parret Allan og Mette Feldt accepterede konkursbegæringen af deres firma Seimei, hvor de er hovedaktionærer.

Ifølge Allan Feldt var det nemlig medejeren SPG International med Susanne Gjørup fra BR-familien i toppen, der gav Seimei dødsstødet.

»Jeg og min hustru Mette har kæmpet imod denne beslutning, men kunne ikke forhindre den, da SPG også er kreditor i selskabet via et almindeligt lån,« fortæller han.

Konkursbegæringen blev besluttet af et flertal i Seimeis bestyrelse, fortæller Susanne Gjørup, der ikke har yderligere kommentarer til sagen ud over, at hun er ked af, at situationen er endt, som den er.

Bestyrelsen, der består af to personer ud over Allan og Mette Feldt og Susanne Gjørup, indgav begæringen den 30. september – en beslutning som Allan Feldt var meget utilfreds med.

»Jeg mener ikke, at det var den rigtige beslutning, da selskabet ikke var insolvent, men blot manglede likvider, og jeg var i gode dialoger med flere nye investorer,« beretter han.

I seneste regnskab fra Seimei fremgår det, at ejerkredsen, herunder SPG International, for få måneder siden afgav tilkendegivelse om at ville »bidrage med nødvendig likviditet« til fremtidige aktiviteter i virksomheden, såfremt det blev nødvendigt.

Sådan blev det imidlertid ikke for Seimei, der nu er taget under konkursbehandling ved Skifteretten i Nykøbing Falster.

Ifølge Allan Feldt kunne man have undgået at erklære firmaet insolvent, hvis man havde forsøgt at sælge ejendomme.

»En samlet bestyrelse besluttede onsdag i sidste uge at sælge en af vores ejendomme, som stod ubelånt, men det salg nægtede SPG International senere samme dag at gennemføre og i stedet insistere på konkursbegæringen, hvilket nu medfører store tab for vores kreditorer,« siger han.

Han tilføjer dog, at det glæder ham, at der allerede nu er flere interesserede købere til virksomheden.

Allan Feldt tjente en formue, da han solgte kildevandsfirmaet Aqua D’or. I 2014 stiftede han og hustruen Mette Feldt firmaet Seimei, der bl.a. står bag kildevands- og juicebrandet Wish.

Gennem årene har Seimei haft flere store profiler i ejerkredsen, herunder bl.a. Kohberg-brødrene Per og Jesper Fogtmann. I 2019 købte Susanne Gjørup og hendes nu afdøde mand Peter Gjørup sig ind i firmaet. Siden da er der skudt mere end 30 mio. kr. i Seimei, viser oplysninger fra cvr-registeret.

Læs også
Top job