Coloplast-arving lander overskud tæt på 5 milliarder

Takket være sine investeringer kan Niels Peter Louis-Hansen notere et rekordoverskud i sit personlige holdingselskab.

Niels Peter Louis-Hansen

En af landets rigeste mænd og arving til medicokæmpen Coloplast, Niels Peter Louis-Hansen, mangedobler årets overskud i sit personlige holdingselskab.

Takket være sine investeringer lander resultatet i N.P. Louis-Hansen på lige knap 5 mia. kr. Det fremgår af regnskabet for 2020/21.

Det er noget over sidste års overskud på 1,2 mia. kr.

Årets resultat betragter Niels Peter Louis-Hansen ifølge regnskabets ledelsesberetning da også »som særdeles tilfredsstillende og over det forventede,« og det kan primært henføres til positive kursreguleringer på investeringer, lyder forklaringen.

Det er ifølge ledelsesberetningen heller ikke Niels Peter Louis-Hansens forventning, at det kommende år vil tegne sig for lige så stort et overskud, men lande på »et væsentligt lavere resultat« og være afhængigt af udviklingen på de finansielle markeder.

Pengetanken er dog rustet til lidt af hvert, og selskabets egenkapital er ifølge regnskabet nu på mere end 14 mia. kr.

Foruden blandt andet ejendomsselskaber og forskellige selskaber inden for affald og biotek kommer den primære indtjening i holdingselskabet fra ejerskabet af medicoselskabet Ambu.

I december sidste år skød Niels Peter Louis-Hansen desuden penge i investeringsselskabet Nordic Solar Global, der har specialiseret sig i at købe rettigheder og færdiggøre solparker rundt om i Europa.

Niels Peter Louis-Hansen er søn af Aage og Johanne Louis-Hansen, der stiftede Coloplast i 1950’erne, og han er i dag én af Danmarks rigeste.

Han ejer fortsat over 20 pct. af Coloplast. Den ejerandel tæller dog ikke med i hans personlige holdingselskab.

Danmarks mest velhavende person er ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen.

Læs også
Top job