Mia Wagner er købt ud af Decofarver kendt fra "Løvens Hule"

Serieinvestorerne Jan Lehrmann og Jacob Risgaard har købt Mia Wagner ud af onlinevirksomheden Decofarver, som "løverne" sammen investerede 2,7 mio. kr. i.

Mia Wagner er ikke længere en del af Decofarvers bestyrelse og ejerkreds. Det sker, efter Jan Lehrmann, Jacob Risgaard og Jesper Christisen har købt hendes ejerandel.  Foto: PR

Der var jubel over hele linjen, da onlinevirksomheden Decofarver i begyndelsen af året landede den hidtil næststørste investering i DR-programmet ”Løvens Hule”.

Om Decofarver
  • Decofarver blev etableret af barndomsvennerne Jesper Laursen og Brian Dennis Jensen i 2013
  • Selskabet sælger maling online og er for alvor vækstet under corona
  • I 2020 omsatte Decofarver for 35 mio. kr. mod 21 mio. kr. i 2019
  • Det sikrede Decofarver et overskud på 1,6 mio. kr. efter skat i 2020
  • Efter ændringer i ejerkredsen ejer Jan Lehrmann og Jacob Risgaard hver 14 pct. af selskabet
  • Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jacob Risgaard købte hver 10 pct. af Decofarver for 900.000 kr. i den seneste sæson af DR-programmet ”Løvens Hule”

Med ombord fik selskabet investorerne Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jacob Risgaard, der efter en større budrunde hver kastede 900.000 kr. efter selskabet. Det gjorde handlen til den næststørste i programmet.

Men nu - ikke en gang et år efter - er serieinvestor Mia Wagner ude af Decofarver. Og måske mere bemærkelsesværdigt er det, at det er ”Løvens Hule”-kollegaerne, der har købt hende ud.

Ifølge Jesper Laursen, medstifter af Decofarver, har Lehrmann og Risgaard hver købt 4 pct. af Mia Wagners ejerandel, mens medejer Jesper Christensen har sat sig på de resterende 2 pct.

»Vi har haft et godt og stærkt samarbejde med Mia Wagner, men vi ser det også som et stort skulderklap, at Jan Lehrmann og Jacob Risgaard har ønsket at øge deres ejerandel, fordi de ser en god forretning i Decofarver. Alle parter synes, at det var sådan, det skulle være, og derfor har vi ændret i ejerandelene,« siger Jesper Laursen.

Decofarver blev stiftet i 2013 og har sat sig for at ændre måden, forbrugerne køber maling på. Det sker bl.a. gennem onlinesalg, der siden etableringen har fået selskabet til at vokse med raketfart.

Mia Wagner erkender da også, at det er en interessant forretning, hun forlader.

»DecoFarver er en sindssygt god og spændende forretning, og det giver rigtig god mening at styrke ejerandelene - derfor har Jan Lehrmann og Jacob Risgaard givet os et tilbud, vi ikke kunne afslå. Vi glæder os til at følge DecoFarvers udvikling,« skriver hun i et skriftligt svar.

Investoren ønsker ikke at oplyse prisen for handlen og har ikke yderligere kommentarer. Ifølge CVR-registeret blev Mia Wagner en del af Decofarver i december 2020, da Nordic Female Founders overtog 10 pct. af virksomheden, mens hun i maj i år blev en del af selskabets bestyrelse.

Ifølge CVR-registeret er hun officielt udtrådt af Decofarvers ejerkreds og bestyrelse i oktober i år.

Heller ikke stifterne eller den nuværende ejerkreds ønsker at oplyse prisen for handlen.

»Decofarver er en fantastisk forretning, og vi har alle tre ”løver” gjort en god investering og flyttet selskabet langt i samarbejde med stifterne. Vores ejerandel var forholdsvis lille, og både Jacob Risgaard og jeg havde lyst til at øge vores andel. Derfor tilbød vi Nordic Female Founders at købe selskabets andel. Det har de takket ja til og tjent penge på, så alle har smilet,« siger Jan Lehrmann.

Både han og Jacob Risgaard ser stort potentiale i selskabet fremover og understreger, at de med en øget ejerandel kan dedikere endnu mere tid til projektet.

Decofarver omsatte i 2020 for 35 mio. kr. og tjente 1,2 mio. kr. efter skat.

Jesper Laursen forventer, at selskabet i indeværende år fordobler sin omsætning og lander et resultat på niveau eller højere end 2020.

»Selvom 2021 har været et stort investeringsår med bl.a. investering i vores nye lager og hele maskineriet bag Decofarver, så kommer vi ud af 2021 med et overskud og et set-up, som er rustet til vores vores vækstrejse fremover,« siger han.

Decofarver arbejder fortsat på at slå døren ind til markeder udenfor Danmark. Selskabet forventer at indtage den svenske marked i det nye år. Herefter er ambitionen at indtage nye markeder i Norden.

Læs også
Top job