Lars Larsen Group-selskab opkøber: Forventer milliardomsætning i ny satsning

Actona Group, der ejes af familiekoncernen Lars Larsen Group, opkøber dansk selskab i ny satsning.

Jimmi Mortensen, adm. direktør i Actona Group. Arkivfoto.

Lars Larsen Group styrker nu sin position indenfor møbelpolstring med et nyt opkøb.

Møbelselskabet Actona Group - der er en del af Lars Larsen Group - opkøber danske Theca og forventer milliardomsætning i en ny møbelpolster-division.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Opkøbet af Theca er det første i en række af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovations- og produktionskompetence samt skalere vores kapacitet betragteligt. Vi satser aktivt på at styrke os indenfor polstermarkedet,« siger adm. direktør for Actona Group, Jimmi Mortensen, i pressemeddelelsen.

Om Theca

Theca producerer blandt andet sofaer og lænestole og har egne polsterfabrikker i Litauen og Hviderusland, hvor der i følge pressemeddelelsen produceres mere end 3.500 ordrer ugentligt.

Theca har i årevis leveret gode resultater. De seneste otte år har der været tocifrede millionbeløb på bundlinjen, som senest i 2020 viste et overskud efter skat på 27,5 mio. kr. og en omsætning på 390 mio. kr.

Med opkøbet af Theca satser Actona Group stort på en polster-division, hvori selskabet forventer en milliardomsætning.

Det sker som led i en vækststrategi, hvori Actona Group sætter mål for koncernens udvikling frem mod 2025. Her forventes en omsætning på 4 mia. kr. og en bundlinje på 500 mio. kr., hvilket er cirka en fordobling sammenlignet med nu.

Actona Group har endnu ikke leveret et regnskab for det forskudte regnskabsår 2020/21, men det har for nyligt offentliggjort nøgletal, der viser en stor vækst i omsætningen på 30 pct. til 2,43 mia. kr. og en vækst i årsresultatet på 60 pct. til 268 mio. kr.

Actona Group står til at overtage det fulde ejerskab af Theca, som førhen var ejet ligeligt mellem grundlæggeren Claus Svenningsen, Dansk Ejerkapital og LTP Group.

Claus Svenningsen fortsætter dog i foretagendet som leder for den nye polster-division.

»Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads og for at stå i spidsen for den samlede polster-division, som rummer et kæmpe potentiale,« siger Claus Svenningsen.

Opkøbet er ikke endeligt gået igennem. Aftalen skal først godkendes af konkurrencemyndighederne, hvilket, alle parter håber på, vil ske hurtigst muligt. Det fremgår af pressemeddelelsen.

Læs også
Top job