Erhverv

Microsoft kan vippe Apple af pinden som verdens største selskab

Microsoft har kurs mod at blive verdens største selskab målt på markedsværdi, efter at et skuffende årsregnskab fra Apple sender aktien i dørken i det amerikanske formarked. Det skriver Bloomberg News.

Foto: Bloomberg photo Mark Kauzlarich

iPhone-producentens omsætning skuffede i regnskabsåret 2020/21, og selskabet er som så mange andre påvirket af flaskehalse i verdens havne.

Aktien taber fredag eftermiddag 3,6 pct. i det amerikanske formarked til 147,05 dollar. Det svarer til en markedsværdi på 2419 mia. dollar.

Dermed er vejen banet for Microsoft, der blandt andet udvikler styresystemet Windows, til at trække i førertrøjen som verdens største selskab.

Selv om Microsoft også taber lidt i formarkedet, er markedsværdien fredag eftermiddag gjort op til 2432 mia. dollar - svarende til over 15.000 mia. kr. og nok til at overstige Apple.

- Hvis du leder efter sikkerhed i tech-sektoren, så er Microsoft nok et mere sikkert bud end Apple, siger Michael Matousek, der er chefhandler i U.S. Global Investors, til Bloomberg News.

- Hvis der er tilbagegang i økonomien, vil jeg vente, at Microsoft vil klare sig bedre, fordi selskabets produkter er mere spredte over flere forretninger, fortsætter han.

Også i første halvdel af 2020 fik Microsoft for en stund lov til at sætte sig på tronen som største selskab. 2021 har også vist sig at være givende for selskabet, hvor Microsoft blev det første selskab til at krydse en markedsværdi på 2000 mia. dollar.

I årets løb er selskabet dertil vokset mere end 40 pct. i værdi - løftet af blandt andet af sin cloudteknologi. Til sammenligning er Apples aktie steget 15 pct.

Læs også
Top job