Erhverv

Elbiler taber til halvgrøn fætter – få overblikket på 2 minutter

I oktober blev der ifølge De Danske Bilimportører indregistreret 12.665 nye personbiler. Det er 31 pct. lavere end i samme periode i 2019, viser salgsstatistikkerne.

Fra flere sider var det ventet, at oktober ville sende elbilsalget op foran de populære plug-in hybridbiler. Men bilkøberne ville det anderledes, viser nye salgstal. Foto: Peter Hove Olesen/Politiken/Ritzau Scanpix.

Efter et næsten dødt løb i september var banen kridtet op til, at salget af elbiler ville give de populære plug-in hybridbiler baghjul i oktober. Men bilkøberne ville det anderledes, viser dugfriske salgstal fra De Danske Bilimportører.

1. Bilsalget. Ifølge De Danske Bilimportører er der i oktober blevet indregistreret 12.665 nye personbiler. Heraf udgør eldrevne biler 43 pct. svarende til, at der den seneste måned er blevet indregistreret 5.409 el- og plug-in hybridbiler. Dermed falder salget af eldrevne biler 16 pct. i forhold til september, hvor der blev indregistreret i alt 6.439 el- og plug-in biler. Udviklingen betyder, at oktober ikke leverede den månedsrekord, som der fra flere sider var lagt op til...

Læs også
Top job