Storbank sagsøger Tesla efter »skamløst kontraktbrud«

Den amerikanske storbank JP Morgan mener, at Tesla skylder banken enten penge eller aktier efter en kursstigning, der ligger år tilbage. Derfor sagsøger banken nu selskabet for et milliardbeløb.

Tesla kan risikere endnu en gang at komme til at bøde for et tweet fra topchef Elon Musk i 2018. Foto: Bloomberg photo/Patrick T. Fallon

Et såkaldt »skamløst kontraktbrud« kan komme til at koste Tesla op mod 1 mia. kr. - i hvert fald, hvis det står til den amerikanske storbank JP Morgan.

Banken har netop lagt sag an mod elbilsproducenten for åbenlyst at have brudt en kontrakt om tegningsretter mellem de to parter.

Det skriver mediet Reuters.

Ifølge JP Morgan skylder Tesla banken 1 mia. kr. efter en kursstigning i august 2018. Storbanken havde nemlig, ifølge banken selv, en aftale med Tesla om at modtage enten penge eller aktier, hvis Teslas aktiekurs oversteg JP Morgans strikekurs.

Det er Tesla imidlertid uenig i. Selskabet mener, at JP Morgan har justeret på sin strikekurs ad flere omgange til egen fordel.

Årsagen til de vilde kursudsving i sensommeren 2018 var et heftigt omtalt Elon Musk-tweet, hvori Tesla-topchefen varslede, at han overvejede at afnotere Tesla og allerede havde sikret finansieringen til at gøre det.

Det fik aktiekursen til at falde markant, men da Musk sidenhen trak tweetet tilbage, steg kursen igen.

Hvis JP Morgan får medhold i sit søgsmål, vil det imidlertid ikke være første gang, at det omtalte Elon Musk-tweet kommer til at koste selskabet dyrt.

Tilbage i 2018 blev Elon Musk sigtet for svindel med værdipapirer, fordi man mente, at han manipulerede aktiekursen med sit tweet. Han indgik efterfølgende i et forlig med de amerikanske børsmyndigheder på ca. 130 mio. kr.

Gennem årene har det vist sig, at den 50-årige mangemilliardær i den grad kan rykke på aktiemarkedet med et enkelt tweet.

I sidste uge faldt Tesla-aktien markant efter Elon Musk startede en afstemning på Twitter om, hvorvidt han skulle sælge 10 pct. af sine aktier i selskabet eller ej.

Detaljerne omkring søgsmålet og beskyldningerne kan læses her.

Læs også
Top job