Claus Hommelhoff køber sig ind i Frederikshøj

Wassim Hallal sælger majoriteten af Michelin-restauranten Frederikshøj til nøglemedarbejdere og erhvervsmanden Claus Hommelhoff. Restauranten skal nu opgraderes.

Wassim Hallal og Claus Hommelhoff skal nu være forretningspartnere. Foto: Mathilde Bech

Stjernekokken Wassim Hallal har gennem en årrække formået at mestre den relativt sjældne kunst at skabe en restaurant i topklasse og samtidig lave pæne millionoverskud på det.

Derfor har der naturligt nok været mange bejlere, som har ønsket at købe sig ind i hans etstjernede Michelin-restaurant Frederikshøj fra Aarhus.

Hver gang er bejlerne dog blevet afvist af Wassim Hallal. Indtil nu. For han har netop besluttet at sælge store dele af Frederikshøj.

Jeg sælger, så jeg nu kan koncentrere mig om at bygge videre på Frederikshøj og udvikle stedet.

Wassim Hallal, restauratør, Frederikshøj
Formuepleje-stifter Claus Hommelhoff køber halvdelen af ejendommen bag Frederikshøj. Samtidig køber Hommelhoff 35 pct. af driftsselskabet bag restauranten, mens fire nøglemedarbejdere på Frederikshøj får en samlet ejerandel på 30 pct. Resten beholder Wassim Hallal, der gennem mange år har været eneejer af stedet.

Hvad handlens værdi er, vil parterne ikke afsløre.

»Jeg har fået mange henvendelser gennem årene fra folk, som gerne ville købe sig ind i Frederikshøj. Det var aldrig interessant, for kemien var der ikke. Men jeg har et godt venskab med Claus (Hommelhoff, red.), og derfor føles den her handel bare rigtig. Jeg sælger, så jeg nu kan koncentrere mig om at bygge videre på Frederikshøj og udvikle stedet,« siger Wassim Hallal, som selv henvendte sig til Claus Hommelhoff og de fire ansatte med muligheden for at investere.

Han har tidligere fået tilbud fra privatpersoner og investeringsselskaber om at sælge 100 pct. af Frederikshøj. Formentligt har der været tilbudt mange penge, da restauranten de seneste 14 år har haft overskud. Alene i de seneste otte år har der været et samlet overskud efter skat på 25,7 mio. kr.

Claus Hommelhoff har købt sig ind i Frederikshøj, fordi det ifølge erhvervsmanden er den bedste restaurant i Aarhus.

»Samtidig stoler jeg på Wassim (Hallal, red.), og han har vist, at han kan drive en forretning ud af Frederikshøj. Det har jeg dyb respekt for. Nu vil jeg gerne videreudvikle forretningen med ham,« siger Claus Hommelhoff, som sammen med sin familie for nylig har solgt en større aktiepost i Formuepleje.

Claus Hommelhoff har ingen planer om at indtræde i bestyrelsen for eller driften af Frederikshøj. Til gengæld skal han agere sparringspartner for Wassim Hallal i forhold til forretningsudvikling og komme med kapital til de investeringer, som der nu skal laves.

Frederikshøj planlægger nemlig at gøre brug af en stor grund uden for restauranten, som lige nu blot består af græs. På grunden skal der dyrkes fødevarer, og der skal etableres en oplevelseshave, hvor gæster kan få én af retterne serveret.

»Derudover skal vi lave en stor ombygning inde i huset. Køkkenet skal være i centrum for det hele, så alle gæster kan se maden blive lavet,« siger Wassim Hallal.

Claus Hommelhoff

I 1986 stiftede Claus Hommelhoff sammen med Erik Møller kapitalforvalteren Plangruppen, i dag Formuepleje A/S, hvor han nu arbejder som senior formuerådgiver.


I 2009 var Claus Hommelhoff med til at stifte Domus K/S, hvor han arbejder som partner med ansvar for den strategiske udvikling af projekter, senest byggeriet Lighthouse på Aarhus Ø, som med sine 142 meter vil blive Danmarks højeste bygning.


Aktiv i koncept- og idéudvikling i socialt arbejde/mærkesager i Aarhus. Bestyrelsesmedlem i blandt andet: Mermaid-projektet ved Kræftens Bekæmpelse, Wawcas, Bakken Bears, Kirkens Korshær, Hospice Søholm, Home Start og CSR Aarhus.


Forfatter til bogen ”Fra bord til børs”, som handler om hans erhvervshistorie og om Formueplejes kapitalforening, Safe.


Stjernekokken understreger, at oplevelseshaven og ombygningen indenfor blot er de første investeringer, som Frederikshøj planlægger at lave. Resten holdes dog hemmelige for nu.

Han vil ikke løfte sløret for, om strategien er at få flere Michelin-stjerner eller gøre sig endnu mere gældende i restaurantkåringer.

»Målet er at blive bedre hver dag. Mere vil jeg ikke sige lige nu omkring vores målsætninger,« siger Wassim Hallal.

Er I ikke bange for, at jeres tilsyneladende gode venskab kommer i fare, når nu I skal eje noget sammen?

»Vi har kendt hinanden i 20 år og er ikke bange for, at venskabet ryger. Der vil altid være en risiko, og der vil altid komme rabalder, når man går fra venskab til et slags ægteskab. Det oplevede jeg med Erik Møller, som jeg stiftede Formuepleje med. Men hvis man udnytter hinandens styrker og vender tingene med hinanden, skal det nok gå godt,« siger Claus Hommelhoff.

Læs også