Erhverv

Too Good To Go får trecifret millionindsprøjtning

Madspilds-appen Too Good To Go rejser et større millionbeløb i kapital blandt egne investorer. Pengene skal investeres i vækst.

To Good To Go har fået 156 mio. kr. i ny kapital, der skal investeres i skalering af selskabet. Foto: PR.

Danske Too Good To Go, der har udviklet en app til bekæmpelse af madspild, har rejst 156 mio. kr. i frisk kapital.

Det fremgår af cvr-registret.

Too Good To Go

Too Good To Go er en social impact-virksomhed, som er sat i verden for at bekæmpe madspild.

Virksomhedens “motor” er madspildsappen Too Good To Go, som blev lanceret i 2016. I appen kan man redde lykkeposer/bokse med overskudsmad fra bl.a. supermarkeder, restauranter, caféer, bagerier, kantiner og producenter.

Too Good To Go har sideløbende iværksat en lang række oplysningstiltag for at fremme viden om madspild.

Kilde: Too Good To Go

Pengene skal investeres, siger Mette Lykke, der er adm. direktør i Too Good To Go.

»Vi er en klassisk vækstvirksomhed, som er nødt til at investere i væksten og driften over en årrække, inden forretningsmodellen bliver profitabel. Det kræver løbende ny kapital, og vi har derfor rejst en ny kapitalrunde med deltagelse af en række eksisterende investorer,« siger Mette Lykke i et skriftligt svar til Finans.

Virksomheden har brugt 2021 på at rejse sig efter nogle gevaldige øretæver fra coronanedlukningerne, der har resulteret i et underskud på bundlinjen på 142 mio. kr. i 2020. Øretæverne skyldtes foruden tabt omsætning ved coronanedlukninger, at selskabet har investeret i eksisterende og nye markeder. Det fremgår af årsregnskabet.

I maj 2021 indhentede selskabet desuden et konvertibelt lån fra Vækstfonden på 223 mio. kr., fremgår det af en pressemeddelelse.

Selskabet måler i det store hele sin succes på antal måltider, der er blevet reddet fra at blive smidt ud. Og på trods af den økonomiske afklapsning i 2020, formåede selskabet at øge netop det tal med ca. 10 mio. til 28,5 mio. måltider reddet i 2020.

Ifølge årsregnskabet var målet at fordoble det antal i 2021, men de forventninger er blevet nedjusteret. Selskabet forventer for 2021 en stigning på »omkring 85 pct.« i antal reddede måltider, oplyser Mette Lykke til Finans.

Too Good To Go er aktiv i 17 lande, som mest ligger i Europa samt USA og Canada.

Appen har over 2,4 mio. brugere i Danmark og over 48 mio. brugere på verdensplan. Tilsammen har brugerne reddet mere end 104 mio. såkaldte lykkeposer med overskudsvarer, oplyser selskabet.

Too Good To Go blev etableret af fem unge iværksættere, som fik idéen på en buffetrestaurant, hvor de var vidner til, at kilovis af mad røg i skraldespanden. De lancerede appen i Danmark i januar 2016.

Læs også
Top job