Erhverv

Ny ferieform hitter: Erhvervsprofiler køber fire boliger for 250 mio. kr.

En stribe personer fra erhvervslivets top er gået sammen i en ny forening under feriekonceptet 21-5.

Henrik Poulsen er blandt investorerne i en ny forening af 10 familier, som vil købe 4 ferieboliger for 250 mio. kr.

Ferieboliger til deling bliver mere og mere udbredt blandt danske familier. De store spillere på det danske marked, virksomhederne Myhomes og 21-5, har meldt om historisk travlhed.

Hos 21-5 er der alene i år kommet 300 nye familier med, så mere end 1.000 danske familier nu samlet har investeret over 2,5 mia. kr. i konceptet. Det går typisk ud på, at 21 familier går sammen i en forening og køber fem ferieboliger i udlandet. Boligerne deles i foreningen og giver familierne mulighed for forskellige former for ferie i forskellige lande.

Et nystiftet selskab ved navn 21-5 DK46 P/S afslører, at en række erhvervsprofiler nu har investeret i feriekonceptet. Tidligere Ørsted-topchef Henrik Poulsen, Navision-milliardæren Torben Wind, det professionelle bestyrelsesmedlem Vagn Sørensen, Altapay-topchef Christian Rasmussen og kapitalfondspartnerne Jannik Kruse Petersen, Kent Stevens Larsen og Mads Ryum Larsen er med i det nystiftede selskab.

Det selskab skal danne rammen om en ekstraordinær 21-5-forening, der skal købe fire boliger for 250 mio. kr. Det fortæller Laila Køj, medstifter af og adm. direktør i 21-5.

»DK46 (den nye forening, red.) har været på tegnebrættet hos os i flere år, og her til foråret snittede vi foreningen endeligt til. Resultatet blev, at 10 familier sammen skal dele 4 boliger - alle 4 boliger lidt ud over det sædvanlige,« skriver hun i en mail.

Kan du fortælle lidt mere om de boliger, som denne forening skal dele, herunder om det er de dyreste boliger hidtil i 21-5?

»Det er klart, at når vi brutto har 250 mio. kr. at købe 4 boliger for, så er det boliger af en vis kaliber,« skriver Laila Køj, som er i gang med at købe de 4 boliger for de velhavende familier.

Foreningen med de kendte erhvervsfolk er stiftet med kun syv familier. Det er dog planen, at yderligere tre familier skal slutte sig til foreningen, så en andel koster hver familie 25 mio. kr.

Generelt oplever 21-5, at der er en del erhvervsfolk blandt de familier, som har investeret i konceptet.

»Vi oplever, at de ofte er meget travle i hverdagen og derfor har et stort behov for at kunne slappe helt af, når de er på ferie. Hos os kan de få et stressfrit ejerskab af unikke ferieboliger, som de kan nyde hele året rundt, uden alt det besvær der normalt følger med, når man ejer ferieboliger herhjemme eller i udlandet,« skriver Laila Køj.

21-5 står for administrationen, vedligeholdelse og rengøring af de indkøbte boliger på vegne af de mange foreninger.

»På denne måde får du fast adgang til fem forskellige steder, som du bare kan forlade og overlade til de næste gæster. Det svarer lidt til at leje sin feriebolig, fordi der ikke følger en masse forpligtelser med,« sagde fremtidsforsker Jesper Bo Jensen i 2019 til Finans om de nye feriekoncepter.

Både 21-5 og Myhomes kunne i 2020 notere sig et rekordår.

Holdingselskabet bag 21-5 gik fra et underskud efter skat i 2019 på 6,7 mio. kr. til et overskud på 8,7 mio. kr. i fjor. Hos Myhomes blev det også i 2020 til et overskud, omend et mindre af slagsen.

Læs også
Top job