Erhverv

Efter »ærekrænkende« kritik: Tesla sagsøger sure kunder for millioner

Elbilgiganten Tesla sagsøger nu åbenmundede kritikere for beløb på op til 5 mio. kr.

Elon Musk er den karakteristiske frontperson og topchef for Tesla, der nu har valgt at sagsøge sure kunder for millionbeløb. Foto: Win McNamee/AFP

Tesla tyr nu til ukonventionelle metoder i kampen mod dårlig omtale.

Elbilgiganten er begyndt at sagsøge sure kunder for millioner af kroner.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg.

Ifølge Bloomberg har Tesla bl.a. sagsøgt en af sine kinesiske kunder ved navn Han Chao for 785.000 dollars, svarende til 5,2 mio. danske kr., for at have delt »uverificerede, ubegrundede og ærekrænkende« bemærkninger om selskabet.

Han Chao - der er ejer af en Tesla Model S - har anklaget Tesla for at have solgt ham en brugt bil og fejlinformeret ham om bilens dårlige tilstand. Tesla har nægtet alle anklager.

Derudover skulle yderligere én kinesisk kunde være blevet sagsøgt for det samme beløb (5,2 mio. danske kr.), efter hun offentligt har hævdet, at en bremsefejl i hendes Tesla Model 3 næsten dræbte hendes familie. Også de anklager nægter Tesla.

Nyheden kommer, efter at det kom frem tidligere på ugen, at et af Frankrigs største taxaselskaber G7 har suspenderet kørsel med Teslas Model 3-biler efter en ulykke, hvor en af selskabets taxachauffører mistede kontrollen over sin Tesla. Angiveligt på grund af en fejl på bilens bremser.

Det resulterede i, at chaufføren ramte en cyklist, dernæst tre fodgængere og til sidst kolliderede med et andet køretøj. Cyklisten blev dræbt, mens 20 andre kom til skade. Tre af dem blev efterfølgende indlagt på hospitalet i kritisk tilstand.

Chaufføren forsøgte ifølge taxaselskabets vicedirektør, Yann Ricordel, at bremse, men i stedet accelererede bilen. Det skriver Reuters.

Læs også
Top job