Kasi-Jespers konkurskompleks nærmer sig en afslutning

Endnu selskab stiftet af Jesper Nielsen er taget under konkurs. Ifølge advokat Boris Frederiksen er det tid til »at binde de sidste sløjfer og få sagerne afsluttet.«

Jesper "Kasi" Nielsen har en stribe konkursramte selskaber bag sig. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen.

I flere år har forretningsmanden Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, været omdrejningspunkt i en lang række konkurssager, konkurskarantæner og negativ omtale.

Jesper "Kasi" Nielsen
 • Jesper Kasi Nielsen er opvokset i Glostrup, og inden han slog sig op på smykkesalg, drev han tankstationer og var i en periode regionschef i Fakta.
 • Han gik personligt konkurs med tankstationerne, og derfor var det hans mor og søster, der stiftede selskabet Kasi i 2003 med Jesper Nielsen som direktør.
 • Kasi solgte smykker i Tyskland, og det blev stort på ryggen af Pandora-smykkernes voksende popularitet.
 • I 2007 blev Kasi hovedsponsor for Brøndby IF, og Jesper Nielsen blev et kendt ansigt i Danmark.
 • Senere stod han bag håndboldholdet AG København, der gik konkurs i 2012.
 • Efter bruddet med Pandora i 2010, etablerede han smykkefirmaet Endless, der gik konkurs i 2016. Derefter etablerede han Amazing Jewelry, hvis danske selskab også er gået konkurs.
 • Forretningen blev frem til november 2021 fortsat i et selskab med 75.000 tilknyttede sælgere i et setup ejet af Jesper Nielsens svoger Søren Colding.
 • Nu er alle medarbejdere i det hidtidige setup blevet fyret, og det danske lager flyttet til Spanien. Herfra vil forretningen blive videreført med samme varer i en ny selskabskonstruktion.
 • Den 9. november 2021 blev de sidste to danske selskaber med tilknytning til Jesper Nielsen sendt til tvangsopløsning
 • Siden er Shop Solutions ApS taget under konkurs

Senest kunne Finans i november fortælle, at Jesper Nielsens to sidste selskaber i Danmark var sendt til tvangsopløsning, og nu ser det ud til, at hele hans konkurskompleks er ved at finde sin afslutning. Det oplyser advokat Boris Frederiksen.

»Jeg fornemmer, at vi nærmer os en afslutning på det, der oprindeligt startede med Kasi ApS. Undervejs har det vist sig, at der var tråde til andre selskaber, men generelt er aktivitetsniveauet - i hvert fald i Danmark - faldet ganske dramatisk de seneste år,« siger han og tilføjer:

»Sager skal helst ikke vare til evig tid, og derfor er det rart, at vi nærmer os målstregen. Vi er nu der, hvor det er tid til at binde de sidste sløjfer og få sagerne afsluttet.«

Shop Solutions ApS, der var det ene af Jesper Nielsens to resterende selskaber i Danmark blev torsdag taget under konkurs. Det er bl.a. det, der er medvirkende til, at Boris Frederiksen nu er tæt på at kunne afslutte de mange sager relateret til Jesper Nielsen og hans familie.

Det er endnu uklart, hvad der ligger bag konkursen i Shop Solutions ApS. Ifølge Boris Frederiksen er det formentlig mellemregninger i forhold til andre selskaber, der har ført til konkursen.

»Vi har også set det ved hans tidligere selskaber, hvor det simpelthen er selskaberne imellem, der trækker hinanden ned. Det er givetvis sket, fordi de er blevet brugt som en slags cash pool, hvor man har taget pengene der, hvor de var. Det må man gerne gøre, men det er jo ikke godt, når det ikke bliver gjort på den rigtige måde i en situation, hvor der er folk, som har penge tilgode, som de ikke får,« siger advokaten.

Kasi-Familien mod Pandora
 • Det er Dojajean Holding, der ejer Kasi ApS, som gennem mange år havde rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked.
 • Senere blev Kasi ApS købt ud af Pandora, og i den forbindelse blev en earnout-aftale lavet. Den skulle udløse en betaling til Kasi-Jesper på baggrund af de økonomiske resultater for Pandora på de markeder, han havde bygget op for koncernen.
 • Aftalen blev værdisat til over en halv mia. kr., men da Pandora år efter år tabte millioner og atter millioner på det datterselskab, der afgjorde Kasi-Jespers earnout, endte han med ingenting, da der skulle afregnes
 • Siden har Pandoras datterselskab vendt kæmpeunderskud til store overskud, og det fik Kasi-Jesper til at true med en politianmeldelse af Pandora.
 • Politianmeldelsen blev siden droppet, og Dojajean Holding gik konkurs. Det samme gjorde datterselskabet Kasi ApS, hvorfor konkursboet kurator nu fører sagen mod Pandora i håbet om at få aktiver i konkursboet.
 • Sagen mod Pandora blev afsluttet i juli og faldt ud til Pandoras fordel.

Han anslår, at der samlet er anmeldt krav i Jesper Nielsens konkursramte selskaber for »et par hundrede mio. kr.«

»Vi fik i sin tid til opgave at lukke huller hos kreditorerne, og der var den største ting de tilgodehavende, som Jesper Nielsen mente, at Kasi ApS havde hos Pandora. Den sag er afsluttet, og selvom der ikke kom meget til kreditorerne, så fik de til gengæld klarhed over, at der ikke var noget at komme efter. Derved er der gjort op med historien om, at Jesper Nielsen og Kasi ApS havde et stort tilgodehavende, som aldrig blev forfulgt eller lagt ned som konsekvens af konkurs,« siger Boris Frederiksen.

Om Jesper Nielsens resterende selskab, der bl.a. er blevet brugt til at drive ejendomsmæglervirksomhed på Mallorca, bliver taget under konkurs, er uvist. I november blev det sendt til tvangsopløsning, fordi det ikke havde indsendt det lovpligtige årsregnskab, og det er ifølge Boris Frederiksen »et klart signal om, at det ikke har det specielt godt«.

Jesper Nielsen, hans søster Annette Laustrup Nielsen og hans mor Dorthe Nielsen, der alle har drevet virksomheden Kasi ApS, blev i november idømt to års konkurskarantæne. Det skete, efter Boris Frederiksen havde politianmeldt Kasi-familien og indstillet til konkurskarantæne.

Årsagen er en langvarig strid mellem familien og Pandora. Gemmen flere år havde Kasi ApS rettighederne til at sælge Pandora-smykker på det centrale- og vesteuropæiske marked. Da Kasi ApS senere blev købt ud af Pandora, blev der lavet en earnout-aftale, som Pandora og Kasi-familien efterfølgende sloges om.

Læs også
Top job